UDAV

'GLAVA MU JE VEĆ NAPOLA BILA UNUTRA!' Proždrljivi reptil izazvao šok u metropoli, prolaznici vrištali: 'Pa ja sam mislio da oni žive samo u Africi'

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 05.08.2018. u 15:58

 • Twitter

   

  Kraljevska boa snimljena je kako jede goluba na prometnoj ulici u istočnom Londonu, javlja BBC.

  Fotografiju, koja je ubrzo nakon objave postala viralna, u subotu ujutro u High Roadu snimio je Dave Fawbert, a aktivisti Organizacije za zaštitu i spašavanje životinja (RSPCA) zmiju su pokupili s ulice i prebacili u svoj centar.

  Uputili su apel građanima da im dostave informacije kako je ova životinja dospjela na ulicu. Prema prvim informacijama, netko je našao mrtvog goluba te ga dao zmiji.

  - Ta je zmija 100 posto jela goluba. Imala je otvorene čeljusti, a njegova je glava već bila napola unutra - izjavio je Dave Fawbert, građanin koji je snimio zmiju i objavio fotografiju na Twitteru.

  Dodao je kako se nadao da će zmiju vidjeti tijekom safarija na kojem je bio prije par godina u Tanzaniji. - Ondje nisam vidio nijednu, ali sada jesam - izjavio je novinarima.

   

  Opisujući trenutak kada je spazio zmiju na pločniku između parkiranih automobila i trgovina rekao je kako je jedan prolaznik vrištao, no ubrzo se skupila gomila znatiželjnika.

  Njegova je objava na Twitteru podijeljena više od 4400 puta, a iako su mnogi mislili da je riječ o pitonu, stručnjaci RSPCA potvrdili su kako se radi o kraljevskoj boi.

  Inspektorica Organizacije za zaštitu i spašavanje životinja Rebecca Bedson, koja je zmiju uklonila s pločnika, kaže kako želi otkriti kako se boa uopće našla u tako opasnoj situaciji. - Moglo joj se dogoditi puno stvari. Mogao ju je pregaziti automobil ili ju je mogla napasti druga životinja - rekla je.

  Izdvajamo