AGONIJA

'GOSPODINE, VI STE POKOJNIK VEĆ ŠEST MJESECI' Đorđe je doživio šok kada je išao registrirati automobil. Pod velikim je stresom, ne može niti liječniku

 
 Profimedia, Wavebreak

Đorđe Milošević (79) iz Novoga Sada doživio je, blago rečeno, šok kada je prije nekoliko dana otišao u policiju registrirati automobil.

- Ja sam već šest mjeseci mrtav čovjek, otkrio je za srpske Novosti Milošević, koji je mrtvim "proglašen" 19. siječnja ove godine.

Kada je 26. srpnja angažirao agenciju da registraciju automobila obavi u njegovo ime saznao je da agencija to ne može učiniti sama, jer su im u policiji rekli da je on pokojnik.

U matičnoj službi, priča Milošević, a u razgovoru sa zaposlenicima, saznaje da je greškom upisan u knjigu umrlih na temelju potvrde o smrti Kliničkog centra Vojvodine.

"Tako sam ja od siječnja službeno mrtav, a tek sam u srpnju saznao za to", ispričao vidno uznemireni Milošević.

Zbog toga ne može ni kod liječnika, niti lijekove podignuti, pod stresom je zbog svega toga i narušeno mu je zdravlje, prenose Novosti.

Kaže da je podigao izvod iz matične knjige umrlih i da su u izvodu njegovi podaci.

Zbrku je pojasnio Klinički centar Vojvodine priopćenjem u kojemu se objašnjava da je u siječnju 2018. godine kod njih hospitaliziran pacijent istog spola, imena i prezimena - Đorđe Milošević, ali da nije imao dokumente na temelju kojih se mogao utvrditi njegov identitet.

Podatke koje je pacijent dao Klinički centar je smatrao važećim i takve je unio u dokumentaciju pacijenta, navodi se u priopćenju.

U međuvremenu su proveli stručni nadzor, a Miloševića pozvali da na razgovor kako bi mu se osobno ispričali.

Milošević za Tanjug kaže da sada, osim zdravstvenih problema doživljava i neugodnosti na ulici jer ga sugrađani u šali oslovljavaju kao pokojnika.

"Svi su u čudu, križaju se", primijetio je te dodaje da je cijeli slučaj ipak predao odvjetniku, jer je izgubio strpljenje, a i zdravlje mu je narušeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:30