AGONIJA

'GOSPODINE, VI STE POKOJNIK VEĆ ŠEST MJESECI' Đorđe je doživio šok kada je išao registrirati automobil. Pod velikim je stresom, ne može niti liječniku

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 17.08.2018. u 08:26

 • Profimedia, Wavebreak

   

  Đorđe Milošević (79) iz Novoga Sada doživio je, blago rečeno, šok kada je prije nekoliko dana otišao u policiju registrirati automobil.

  - Ja sam već šest mjeseci mrtav čovjek, otkrio je za srpske Novosti Milošević, koji je mrtvim "proglašen" 19. siječnja ove godine.

  Kada je 26. srpnja angažirao agenciju da registraciju automobila obavi u njegovo ime saznao je da agencija to ne može učiniti sama, jer su im u policiji rekli da je on pokojnik.

  U matičnoj službi, priča Milošević, a u razgovoru sa zaposlenicima, saznaje da je greškom upisan u knjigu umrlih na temelju potvrde o smrti Kliničkog centra Vojvodine.

  "Tako sam ja od siječnja službeno mrtav, a tek sam u srpnju saznao za to", ispričao vidno uznemireni Milošević.

  Zbog toga ne može ni kod liječnika, niti lijekove podignuti, pod stresom je zbog svega toga i narušeno mu je zdravlje, prenose Novosti.

  Kaže da je podigao izvod iz matične knjige umrlih i da su u izvodu njegovi podaci.

  Zbrku je pojasnio Klinički centar Vojvodine priopćenjem u kojemu se objašnjava da je u siječnju 2018. godine kod njih hospitaliziran pacijent istog spola, imena i prezimena - Đorđe Milošević, ali da nije imao dokumente na temelju kojih se mogao utvrditi njegov identitet.

  Podatke koje je pacijent dao Klinički centar je smatrao važećim i takve je unio u dokumentaciju pacijenta, navodi se u priopćenju.

  U međuvremenu su proveli stručni nadzor, a Miloševića pozvali da na razgovor kako bi mu se osobno ispričali.

  Milošević za Tanjug kaže da sada, osim zdravstvenih problema doživljava i neugodnosti na ulici jer ga sugrađani u šali oslovljavaju kao pokojnika.

  "Svi su u čudu, križaju se", primijetio je te dodaje da je cijeli slučaj ipak predao odvjetniku, jer je izgubio strpljenje, a i zdravlje mu je narušeno.

  Izdvajamo