RASKALAŠENE OPATICE

HALAPLJIVE ČASNE SESTRE OPELJEŠILE KATOLIČKU ŠKOLU U KOJOJ SU GODINAMA RADILE Pola milijuna dolara spiskale u Las Vegasu: 'Jako nam je žao, kajemo se'

Ilustracija
 Profimedia, PhotoAlto

Dvije časne sestre koje su radile u jednoj katoličkoj školi u Kaliforniji priznale su da su pronevjerile oko pola milijuna dolara te tim novcem otišle kockati u Las Vegas, piše BBC.

Sestre Mary Kreuper i Lana Chang uzele su novac iz katoličke škole St. James u gradu Torrance u blizini Los Angelesa i potrošile ga u casinu.

Sestre, inače najbolje prijateljice, otuđile su novac koji je škola prikupila od školarina i donacija.

Obje su, nakon što su razotkrivene, rekle da im je jako žao i da se kaju.

Mary Kreuper bila je ravnateljica te iste škole čak 29 godina, dok je Lana Chang radila u školi kao učiteljica 20 godina. Pretpostavlja se da su novac malo po malo krale kroz vremenski period od 10 godina te ga potrošile na putovanja i kocku.

U ponedjeljak je škola St. James objavila da su sestre izrazile 'duboko žaljenje' zbog svojih postupaka, no da protiv njih neće biti podignuta kaznena prijava, iako je o svemu obaviještena policija.

'Sestre su priznale pronevjeru novca i surađivale su u istrazi', stoji u službenoj izjavi škole.

'Naša zajednica je zabrinuta i tužna zbog ove situacije i žali zbog eventualno narušenog odnosa s obiteljima učenika škole.'

Monsinjor Michael Meyers napisao je pismo župljanima u kojem stoji: 'Sestra Mary Margaret i sestra Lana zamolile su me da vam prenesem njihovo duboko žaljenje te da vas u njihovo ime zamolim za oprost i molitve.'

Nadbiskupija Los Angeles objavila je da su tijekom rutinske revizije ustanovili da nedostaje pozamašan iznos novca. Časne sestre su prikrile svoje nedjelo koristeći još jedan bankovni račun na koji su uplaćivale pristigle školarine.

Roditelji učenika obaviješteni su o čitavom događaju nešto ranije ovoga mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:30