FILOZOFSKO NADAHNUĆE ILI DOKOLICA?

'IDEMO POSTAVITI SVJETSKI REKORD...' Kako je ovo jaje preko noći postalo najveća zvijezda Instagrama

Netko je pod sliku jajeta napisao: “Postavimo rekord, Kylie Jenner ima 18 milijuna lajkova, možemo bolje”. Dosad ih je skupio 38 milijuna

U naletu nečeg što bi se moglo nazvati kombinacijom trenutka u kojem “besposlen pop i jariće krsti” i trenutka filozofskog nadahnuća, i dalje nepoznat netko je još 4. siječnja odlučio napraviti mali sociološki eksperiment. Otvorio je na Instagramu profil world_record_egg i na njemu objavio samo jednu fotografiju, standardnu stock snimku ni po čemu posebnog, običnog jajolikog - jajeta.

“Idemo postaviti svjetski rekord zajedno i dobiti najviše lajkova na Instagramu. Srušimo trenutni svjetski rekord koji drži Kylie Jenner (18 milijuna). Mi to možemo”, napisala je osoba iza profila jajeta.

Krenulo je polako i tvorca profila je zasigurno već počela hvatati malodušnost, no tijekom vikenda koji je iza nas dogodio se preokret.

Milijuni korisnika ove društvene mreže koji nisu imali bolje ideje i planove za vikend od čeprkanja po Instagramu, a valjda i oni koji ne simpatiziraju Kylie Jenner, jednu od brojnih pripadnica klana Kardashianki, reality posvuduša koje sve izgledaju gotovo jednako i toliko su često trudne ili su upravo rodile da je poprilično teško shvatiti koja je koja od njih, lajkali su profil jajeta.

Među njima je vjerojatno najmanje pravih ljubitelja jajeta ili, pak, onih kojima se standardna fotografija jajeta skinuta s nekog stock servisa doista sviđa.

Do danas, do utorka u 9 sati, jaje je lajkalo više od 38 milijuna ljudi, a profil je dobio 5,3 milijuna pratitelja. K tome, svi su se svjetski mediji kao opsjednuti krenuli baviti ovom pričom.

Tko stoji iza cijelog ovog pothvata tražit će se još danima, a među prvima se svojim otkrićem pohvalio BuzzFeddNews prenijevši kako profil na Instagramu ima vlasnicu koja se zove Henrietta i koja tvrdi da je kokoš s britanskog sela, a dala je i (pomalo u stilu Yode) kriptičnu izjavu: “Moć jajeta je snažna”. Henrietta je BuzzFeedu objasnila i kako je na ideju o profilu na Instagramu došla čitajući o najlajkanijim postovima.

“Vidjela sam to kao izazov koji treba svladati. Nema tu ništa osobno”, rekla je. Kylie Jenner, pak, reagirala je objavivši video koji neki smatraju duhovitim, u kojem je razbila, a zatim pokušavala ispeći jaje na asfaltu.

View this post on Instagram

Take that little egg

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Za njega je zaradila skromnih 17,5 milijuna lajkova.

Osim nje rekorderi Instagrama su Cristiano Ronaldo - samo u protekle dvije godine na top 20 listi on je bio prvi šest puta, a ona sedam. Jednom je rekord držao Justin Bieber, i to kada je objavio zaruke s Hailey Baldwin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:02