KAO GROM IZ VEDRA NEBA

'IDIOTE, NAPUSTIO SI ME ZBOG OVE KONJINE' U Dubai došla na pogreb bivšeg muža, a u zračnoj luci ju dočekala policija

 
 REUTERS

Britanska samohrana majka zasigurno nije mislila da će zbog jednog uvredljivog komentara na Facebooku biti suočena s dvogodišnjim zatvorom i novčanom kaznom od 58.000 eura u Dubaiju.

Laleh Shahravesh (55) nazvala je novu suprugu bivšeg muža konjinom. Naime, doživjela je potpuni šok kada je čula da se 42-godišnja žena iz Tunisa udala za njenog bivšeg muža Pedra, nedugo nakon što je primila papire za razvod nakon 18 godina braka.

Prema navodima udruge za ljudska prava 'Uhićeni u Dubaiju', Sharavesh je uhićena u zračnoj luci Dubai 10. ožujka gdje je doputovala s 14-godišnjom kćeri Paris kako bi nazočila pogrebu bivšeg muža, koji je preminuo od srčanog udara.

Prema tamošnjim zakonima, građani koji su u posjetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima mogu biti strogo kažnjeni za komentare koji su na napisali i prije posjeta, upozorava udruga. Vjeruje se da je Sharavesh uhićena nakon što je nova supruga uložila prigovor zbog uvredljivog komentara. Medii navode da je Laleh Shahravesh u UAE-u svojedobno živjela osam mjeseci.

U komentaru, koji je napisala na Farsiju, stajalo je 'napustio si me zbog ove konjine' i , 'idiote, oženio si konjinu'. Kasnije je priznala da je njezina reakcija bila neprimjerena, ali ističe da je bila ljuta i povrijeđena nakon što je za novi brak bivšeg supruga saznala na Facebooku vidjevši fotografije njihova vjenčanja.

Policija je oslobodila Sharavesh i kćerku uz jamčevinu. Maloljetna Paris odmah se vratila u Londonu, no majci nije dopušteno da napusti Dubai.

Sharavesh kaže da je u međuvremenu izgubila posao te je u dugovima zbog hotelskih računa, trebala bi se pojaviti na sudu u četvrtak.

Udruga 'Uhićeni u Dubaiju' apelira na šeika Mohammeda bin Rashida al-Maktouma, vladara Dubaija i premijera UAE-a da pusti Britanku Laleh na slobodu te poziva Veliku Britaniju da pojača diplomatski pritisak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:46