HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

INDONEŽANIN SE ZOVE - TITO BOSNA! 'Moje ime je originalno i upisano u matičnu knjigu rođenih. Dao mi ga je otac, jako je poštovao Josipa Broza...'

 
indonezijski novinar Tito Bosna
 Screenshot

Jedan indonezijski novinar postao je apsolutni hit na društvenim mrežama, prvenstveno među korisnicima iz balkanskih država, i to zbog svojega imena - naime, on se zove - Tito Bosna!

- Prvo bih htio potvrditi da je moje ime originalno i upisano u matičnu knjigu rođenih kako se i vidi iz priloženog - objasnio je Tito Bosna prilažući fotografiju dokumenta u objavi na društvenim mrežama, prenosi portal Blic.

Novinar se oglasio nakon što su ga građani te mediji iz Bosne i Hercegovine doslovce zatrpali pitanjima o njegovu neobičnom imenu.

- Moj otac, koji mi je dao ime, jako je poštovao Josipa Broza Tita, koji je bio najbolji prijatelj osnivača Indonezije i njezina prvog predsjednika Sukarna. Moj otac dao mi je to ime u nadi da će tako donijeti optimizam Bosni i Hercegovini koja je prošla kroz građanski rat u Jugoslaviji, zemlji u kojoj je Tito nekad bio premijer, a potom i predsjednik - objasnio je novinar koji radi za CNBC Indoneziju i uglavnom izvještava o ekonomiji.

Tito je također istaknuo kako je najveća nada njegova oca "da će Bosna i Hercegovina uvijek biti neumorna u potrazi za svojim razvojem".

Inače, bivša SFRJ i Indonezija bile su članice Pokreta nesvrstanih, a njihovi predsjednici Josip Broz Tito i prvi predsjednik Indonezije Sukarno imali su dobre odnose. Indonezija je vrlo brzo nakon raspada Jugoslavije priznala BiH, a njezin drugi predsjednik Suharto 1995. boravio je u Sarajevu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:23