ONI NISU SAMI

Iznenađujući rezultati istraživanja: 80 milijuna Amerikanaca vjeruje u NLO, svaki deseti čak ga je i vidio!

 Uforeview

ZAGREB - Ako vjerujete u neidentificirane leteće objekte, niste sami, sudeći po novom istraživanju National Geographica.

Trideset i šest posto Amerikanaca, a to je gotovo 80 milijuna ljudi, uvjereno je da NLO-i postoje, a svaki deseti čak ga je i vidio, kaže se u istraživanju objavljenom u srijedu.

Sedamnaest posto ispitanika kaže da ne vjeruje u NLO-e, a gotovo polovica nije sigurna postoje li. Vlada i gotovo univerzalno nepovjerenje prema vlastima: gotovo četiri petine ispitanika vjeruje da vlasti od javnosti kriju podatke o NLO-ima.

Studiju je naručio National Geographic uoči petka kad počinje emitirati novu seriju "Lov na NLO" (Chasing UFOs). Brad Dancer, potpredsjednik National Geographica kaže kako studija nije sasvim ozbiljna. Na pitanju tko bi se bolje nosio s invazijom izvanzemaljaca, sadašnji predsjednik Barack Obama ili njegov republikanski protukandidat Mitt Romney, Obama je pobijedio sa 65 posto glasova. Hulk je pobijedio i Batmana i Supermena kad je trebalo odlučiti kojega bi superjunaka zvali upomoć u borbu protiv izvanzemaljaca.

"Htjeli smo se malo zabaviti i vidjeti ima li pop kultura utjecaj na vjerovanje ljudi", kaže Dancer. "Zamislili smo to kao zabavno istraživanje javnog mišljenja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:18