BIZARNA STRUKTURA

JEZIVA FOTOGRAFIJA: OVO NAPUŠTENO GNIJEZDO DJELUJE TOTALNO ZASTRAŠUJUĆE 'Ušli smo u prostor koju uopće ne koristimo, a ovo još uvijek tamo stoji'

 Screenshot

Jesu li znanstvenici pronašli fosilizirane ostatke drvolikih bića Enta iz Tolkienove Međuzemlje ili je neka nesretna duša odrvenila, pitali su se korisnici društvene mreže Reddit kad su vidjeli objavljenu fotografiju.

No, fotografija ima puno jednostavnije i ni blizu toliko misteriozno objašnjenje, i to već u samom opisu.

Radi se, naime, o ostacima gnijezda stršljena. Kako piše korisnik CountBubs, koji je objavio sliku, gnijezdo se u potpunosti stopilo s pozadinom na kojoj je izgrađeno, drvenom figurom.

‘Gnijezdo smo pronašli u staroj štali iza kuće koju više uopće ne koristimo, a ovo još uvijek tamo stoji’, rekao je iza IFL Science.

Screenshot / Reddit

Na svu sreću, gnijezdo nije bilo u upotrebi što ne čudi s obzirom da većina kukaca gnijezda koriste samo jednu ‘sezonu’. Stršljenovi grade gnijezda ‘žvačući’ drvo kako bi stvorili prirodni ‘cement’ kombinacijom sline i drva. Premda inače nisu ovako kreativni, stršljenovi su skloni graditi golema gnijezda, neka velika i poput košarkaške lopte, a najveće zabilježeno je bilo veće od prosječnog frižidera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 16:35