KLASA OPTIMIST

KAKVA POGREŠKA! MISLIO JE DA JE ZA 60.000 KUNA KUPIO VILETINU, ALI KAD JE STIGLA DOKUMETACIJA USLIJEDIO JE ŠOK 'Idući put čitaj mala slova'

 
 Google maps screenshot

Kerville Holness s Floride vjerovao je kako je napravio dobar posao kada je na internet aukciji izlicitirao nekretninu ispod cijene. Mislio je kako je za tek 9100 dolara postao vlasnikom lijepe vile u Tamaracu, stambenom predgrađu Miamija, vrijedne 177.000 dolara.

Međutim, ispostavilo se da je kupio travnjak dug 30 metara i širok pola metra koji dijeli dva prilaza kućama.

Inače, riječ je o internet aukcijama na kojima se po niskim početnim cijenama nude oduzeti domovi i zemljišta na koje vlasnici nisu plaćali poreze.

Bijedan komad zemlje vrijedan 50 dolara koji je Holness platio 9100 dolara proteže se od pločnika gdje se nalaze dva poštanska sandučića i kante za smeće do zida koji razdvaja dvije garaže susjednih kuća, ispod garaža te dijelom iza garaža između dvorišta kuća.

Google maps screenshot

Sada unatoč sporazumu, iz okruga Broward gdje se nalazi i stambena zona Tarmac kažu kako prema državnom zakonu ne mogu napraviti ništa po pitanju povrata novca prema Holnessu, koji se prvi put prijavio na online aukciju.

Naravno, Holness se s tim ne slaže pa je za lokalni Sun Sentinel izjavio kako je obmanjen jer se u ponudi nije jasno prikazalo da je riječ samo o travnatom razgraničenju koje prolazi kroz “duplex” dom premda postoje alati kojima se to moglo jasno označiti.

"Da sam tvrdoglava osoba sada mogu stvarati probleme vlasnicima kuća, mogu proći kroz zid garaže da dođem do svog zračnog prostora, ali kakva bi to bila korist za mene ili bilo koga?", dodao je.

Rekao je i da je su online fotografije procjenitelja imovine vodile na aukcijsku stranicu koja je pokazivala kako je kuća predmet aukcije.

No, na stranicama procjenitelja i stranici lokalne porezne uprave pisalo je kako zgrada nije imala nikakvu vrijednost na zemljištu od 9.2 četvorna metra koja je široka pola metra.

Odgovorni iz okruga Broward nakon ovog slučaja su na internet stranici izdali upozorenje za buduće sudionike dražbi da budu oprezni i dobro prouče sve detalje pa da tek potom podnose ponude za nekretnine.

Lokalni odvjetnik koji se bavi tužbama vezanim uz nekretninske poslove Gary Singer, rekao je kako Holnessu ostaje da na sudu pokuša osporiti prodaju ukazujući na greške u postupku jer nije jasno zašto se sporno zemljište nikada nije povezalo s nekom od susjednih nekretnina, već je ostalo u posjedu poduzeća koje je izgradilo naselje, a koje je propalo, što je dovelo do dražbe.

U čudu su ostali i vlasnici nekretnina uz Holnessovu travnatu parcelu, pa je tako Tina De Feo vlasnica jedne od njih, koja ju je nedavno kupila bila je šokirana saznanjem o Holnessovoj kupnji.

“ To nema smisla, zašto bi netko kupio 30 metara trave između dvije kuće”, izjavila je.

Na koncu, ako Holness pokrene sudski postupak u prilog mu ide i činjenica da se na dražbi natjecao s još tri ponuđača, također uvjerenih da kupuju zemljište s objektom koje su vidjeli na fotografiji…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:37