KONTROVERZNA ODLUKA

KLUB ZA ODRASLE KUĆANICAMA PONUDIO MOGUĆNOST DODATNE ZARADE 'Moj je sin to vidio i pitao, 'zašto bi majke išle biti nage? Zašto žele nage majke?''

Ilustracija
 Brian Blanco / REUTERS

Kandi’s Gentlemen’s Club, klub za odrasle u američkom gradu Omahi u saveznoj državi Nebraski, našao se na udaru kritika jer su na jedan od natpisa ispred kluba napisali: "Potpuno nage djevojke! Kućanice zarađuju dodatno! Prijavite se unutra!", piše USA Today.

Nekim stanovnicima taj se vid oglašavanja nije ni najmanje svidio te su tražili da se natpis ukloni. "Moj je sin vidio taj natpis i pitao me je, 'zašto bi majke išle biti nage? Zašto žele nage majke?'", rekla je za KMTV 3 News Jetta Eveland. "Moj sin to može pročitati, on zna što znači biti nag i to je grozno."

Vijećnik Gradskog vijeća grada Omahe Pete Festersen rekao je za Yahoo News da je spornom klubu nije izdana dozvola za posluživanje alkohola, ali je dodao da se klub žalio na tu odluku. Gradsko je vijeće jednoglasno predložilo nebraskinom Vijeću za kontrolu alkoholnih pića da klubu Kandi's ne izda dozvolu za alkoholna pića. Vijeće je tako stalo na stranu građana koji su nesretni zato što se klub nalazi blizu škola.

"Privremeni natpisi su neukusni, a ne uklapa se u svoje okruženje koje je puno drugih tvrtki. Ispred svog su kluba stavili nekoliko različitih natpisa i redarstvenici su ih nekoliko puta uklanjali", rekao je Festersen.

Vlasnik kluba Ray Kurtzuba rekao je za USA Today da će nastaviti stavljati natpise poput onog u kojem se spominju kućanice sve dok Grad s njime ne pristane surađivati po pitanju dozvole za posluživanje alkohola. Kurtzuba je dodao da je prethodne sporne natpis uklonio samo da bi mogao staviti nove. "Namjeravam rotirati natpise i privlačiti pozornost. Želim da Grad sa mnom počne surađivati. (Natpis u kojem se spominju kućanice) ostaje do daljnjega, a idući ću tjedan staviti novi. Dobivam reakcije koje želim. Mislim da me se diskriminira", dodao je.

Kurtzuba je rekao da je kontaktirao odvjetnika Grada Omahe, koji je pristao na sastanak s njim i vijećnikom Festersenom. Kurtzuba je prvotno htio otvoriti "bikini" klub i to bi mu rješenje bilo draže, ako bi dobio dozvolu za posluživanje alkohola.

Klub je trenutno zatvoren, ali svejedno putem Facebook traži zaposlenike.

"Kandi's želi zaposliti 25-30 zabavljačica, odnosno plesačica. Želimo samo najbolje. Ako vjerujete da ste prava profesionalka i možete biti jedna od najboljih plesačica i zarađivačica u Omahi, onda želimo vas", stoji u oglasu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:47