SLUŽBE ZAKAZALE

Majka ju izgladnjivala godinama: Djevojku (17) dovezli u bolnicu sa samo 10 kg!

 YouTube

Djevojka (16) sa cerebralnom paralizom težila je samo 10 kilograma i nije mogla hodati niti pričati kada je odvedena iz svog doma gdje ju je izgladnjivala vlastita majka.

Visina Darlene Armstrong u bolnici u Chicagu je izmjerena na samo 117 centimetara.

Majka djevojčice, Rosetta Harris (50) koja nema kriminalnog dosjea, optužena je krivom za ugrožavanje života svoje kćeri i osuđena na 18 mjeseci uvjetne kazne te pohađanje satova roditeljstva.

Liječnici u dječjoj bolnici Comer rekli su kako je djevojka, sada 17-godišnjakinja, bila izgladnjivana značajan period.

Ubrzo nakon spašavanja djevojke, njezina šokantna fotografija iz bolnice procurila je u javnost.

Odjel za djecu i obitelj iz Illinoisa 17. studenog primio je anonimnu dojavu o izgladnjivanju Darlene Armstrong koja kod doktora nije bila godinama.

Prema njihovim pravilima Agencije, istražitelji su na hitan poziv trebali reagirati u roku od 24 sata, a ako prvi dan ne vide dijete, moraju nastaviti posjećivati obitelj svaki dan sve dok ne vide dijete.

Djevojčica je od teškog invaliditeta mogla biti spašena četiri mjeseca ranije, da je Odjel za djecu i obitelj (DCFS) slijedio proceduru, pokazala su istraživanja Chicago Tribunea.

Naime, iako su istražitelji došli u Darlenein dom u roku od 24 sata, otišli su nakon što je ujak djevojčice rekao da majka i Darlene nisu kod kuće. Par puta su se vraćali, no nitko nije otvarao vrata. sve do četvrtog posjeta kad je socijaslni radnik uspio ući u kuću. Harris je kazala kako njezina kćer nije kod kuće, no oni su čuli njezino cviljenje.

Chicago Tribune otkrio je i kako socijalni radnici nisu pogledali obiteljski dosje Agencije za zaštitu. Naime, DCFS je 1996. oduzeo jednogodišnju Darlene u skrbništvo nakon što su ustvrdili da djevojčicu nisu dobro hranili. Tri godine kasnije Darlene su vratili majci.

Harris je priznala kako je Darlene ispisala s pohađanja posebnog programa nastave 2000. godine jer je htjela da djevojčica ostane doma.

Delichia Armstrong, 23-godišnja Darlenena sestra rekla je kako je njezina majka činila najbolje što može.

Darlene i njezina mlađa sestra oduzete su majci i stavljene pod zaštitu.

Darlene se trenutno oporavlja u bolnici, gdje su izjavili kako dobro napreduje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:19