LJUBAV JE SLIJEPA

'MISLIM DA ZA NAS JOŠ IMA NADE' Svećenik (79) oženio manekena (24), kupio mu i prepisao stan, nakon rastave završio kao beskućnik bez prebijene pare

 
 Facebook

79-godišnji vikar koji je oženio 24-godišnjeg rumunjskog manekena, završio je kao beskućnik i bez prebijene pare nakon što se razišao sa svojim voljenim i to tek nekoliko dana nakon što mu je poklonio stan.

Umirovljeni vikar Philip Clements oženio je Florina Marina kojeg je upoznao preko web stranice za romantične veze. Tijekom kratkotrajnog braka prodao je svoju kuću u Kentu te Florinu kupio stan od 100.000 eura u 1500 km udaljenom Bukureštu.

No tek nekoliko dana nakon što je Florinu predao ključeve novog stana, par se posvađao i prekinuo nakon čega se Clements vratio u Kent gdje sad ovisi i pomoći prijatelja i rodbine s obzirom da više nema ni doma ni ušteđevine.

Par se svojom ženidbom direktno suprotstavio pravilu engleske crkve po kojem je svećenstvu zabranjeno stupati u istospolni brak. Vjenčali su se na maloj ceremoniji u travnju ove godine. Iako je sve u početku izgledalo bajno, stariji se vikar nije snašao u novoj domovini Rumunjskoj gdje nije imao prijatelja niti poznavao jezik.

Par se često svađao i zbog Florinovih čestih i kasnih noćnih izlazaka na koje Clementsu nije bilo dozvoljeno ići jer partijanja 'nisu za starije ljude', kako mu je objašnjavao mlađahni maneken.

Clemens je rekao da su odmah nakon vjenčanja otišli u Bukurešt i isprva se sjajno provodili, išli u kino, kupovinu i puno se smijali. No stvari su ubrzo krenule nizbrdo i par je prekinuo, a Clemens se vratio u Englesku.

Stan u Bukureštu je u početku glasio na Clemensovo ime, no ubrzo ga je prepisao na Florina. Nedugo nakon toga, par je odlučio da dalje više ne ide.

'Bio sam jako nesretan kad sam se vratio. Izgubio sam sve. Nisam više imao ni kuću i bio sam u jadnom stanju', požalio se Clemens. 'Nakon povratka u Englesku živio sam kod prijatelja. Sad mi je jako žao što sam prodao svoju kuću. No bila je moja sugestija da se preselimo u Rumunjsku. Sad mislim da bi bilo bolje da smo ostali u Engleskoj.'

Inače, crkva u Engleskoj brani svećenstvu istospolne brakove. Osobe mogu sklopiti civilno partnerstvo, no moraju ostati u celibatu. Clements kaže kako je zbog svoje profesije čitav život susprezao svoj seksualni nagon, no sad je napokon slobodan da živi onako kako hoće. Clements i Florin nisu u potpunosti prestali kontaktirati.

'Javio mi se nekoliko puta, a kako moji osjećaji prema njemu nisu nestali, uzvratio sam poziv. Povremeno se čujemo. I dalje vjerujem u ljubav i mislim da za nas još ima nade', kaže Clemens.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:37