PREHRAMBENI SKANDAL

'MISLIO SAM DA JE RIJEČ O LJUSCI ORAHA' Uzeo žlicu sladoleda i osjetio nešto tvrdo u ustima, sada kompletna obitelj mora na 6-mjesečne pretrage

 
 Facebook

Obitelj iz Kanade pronašla je iglu venskog katetera u kutiji sladoleda zbog čega će cijeli obitelj morati proći niz zdravstvenih testova tijekom sljedećih šest mjeseci. Četiri člana obitelji već su pojeli svoju porciju kad je jedna osoba zagrizla medicinsko pomagalo, piše BBC.

Proizvođač sladoleda dao je izjavu za medije u kojoj su napisali da su zatražili detaljnu istragu od kanadske sanitarne inspekcije.

Zdravstvene ustanove u Quebecu obavijestile su obitelj da moraju proći niz krvnih testova za sve vrste hepatitisa kao i za virus HIV-a, i to u sljedećih šest mjeseci. Sanitarna je inspekcija potvrdila da istražuje slučaj.

Obitelj je slavila rođenje bebe, a iglu je pod zubima osjetio novopečeni djed koji je zagrizao injekciju. Prvo je mislio da se radi o ljusci oraha.

‘Uzeo je žlicu sladoleda i u ustima našao vrh šprice. On je u najgorem stanju, ne može ni pričati o tome’, rekla je Carole-Ann Christofferson za Radio-Canada.

Proizvođač sladoleda Laiterie de Coaticook rekao je da po datumu proizvodnje mogu otkriti kad je sladoled pakiran te da pregledavaju snimke nadzornih kamera. ‘Imamo toliko internih kontrola u pogonu i u proizvodnji hrane da je ovako nešto nenormalno’, rekao je glasnogovornik Coaticooka.

U utorak su na svojoj službenoj stranici na Facebooku objavili informaciju da su prvi testovi svi dobri te da su liječnici rekli da je gotovo nemoguće zaraziti se tim putem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:05