NEVIDLJIVI I PODLI

MISLITE DA STE SIGURNI NA POSLU? Kradljivci su svugdje oko vas, ali jedna žrtva odlučila je tome stati na kraj. Evo kako je završila istraga...

 
 Ilustracija / Profimedia, Wavebreak

Što jesti na poslu - kuhati kod kuće pa hranu nositi sa sobom u posudicama, kupiti namirnice u obližnjoj trgovini i spremiti ih u zajednički hladnjak, naravno, ako ga uopće imate u uredu, ili jednostavno naručiti dostavu obroka - nema radnika koji se na dnevnoj bazi ne susreće s ovom trilemom.

Ali što učiniti kad vam hrana na poslu jednostavno nestane?

Upravo na taj problem na Twitteru je ukazao Amerikanac Zak Toscani, i to nakon što mu se kolega požalio kako mu je netko ukrao užinu. Poslodavac im je dao "zeleno svjetlo" za pregledavanje nadzornih kamera kako bi se što prije raskrinkao prepredeni lopov u tvrtki.

Toscanijeva objava postala je viralni hit, a broj ljudi koji prate razvoj situacije i nestrpljivo čeka njezin rasplet popeo se na nekoliko stotina tisuća!

Naime, Zakovu kolegi netko je "maznuo" rižu sa škampima, a kradljivac je na kraju zbilja uhvaćen zahvaljujući snimci s nadzorne kamere. Prije toga, oštećeni se požalio i kadrovskoj službi u firmi - a da situacija bude još bizarnija, osoba koja se počastila njegovim ručkom odgovorila je na email te izrazila šok i zgražanje zbog postupka "dotičnoga/e".

- Nećete vjerovati, ali psihopatkinja od žene koja mu je ukrala ručak, hranu nije ni pojela! Bacila ju je u smeće! Motiv takvog čudnog ponašanja i dalje nam je nepoznat... Ipak, kolega je odlučio kako ju ne želi tužiti jer ne želi biti odgovoran za njezin otkaz, ne daj Bože da ga dobije - napisao je Toscani na Twitteru.

Nakon što je kadrovska svim zaposlenicima poslala email u kojem apelira na radnike da ne uzimaju tuđu hranu, kradljivica, koja inače sjedi stol do muškarca kojemu je otuđila ručak, glumila je zaprepaštenje, ali nije joj bilo previše jasno zašto je slučaj uopće istraživala kadrovska.

- Nevjerojatna je! Kolegu, kojega je pokrala, sad optužuje za cinkanje, a on ju je spasio od otkaza - objavio je Toscani.

Na njegovu urnebesnu priču i pravo malo detektivsko istraživanje brzo su se nadovezali i drugi korisnici Twittera, i to s ništa manje "ludim" primjerima.

Tako je jedan čovjek napisao da je slučaj krađe ručka u njegovu uredu završio sretno - ni manje ni više, nego brakom! Da, lopov i žrtva na kraju su se zaljubili i vjenčali!

- Naravno da sam bila ljuta jer sam ostala bez hrane, ali osobi koja je to napravila priznajem jedno - zbilja je uredna! Počistila je sve za sobom, a i to je nešto - napisala je jedna žena, a druga se nadovezala kako je i njoj netko od kolega ukrao gablec, ali bio je toliko fer da je oprao zdjelicu i pošteno je vratio u zajednički hladnjak.

Svi su se na kraju složili u jednome: sljedeći put možda ne bi bilo loše napisati svoje ime na gablecu, možda kradljivce to ipak odvrati od njihove podle navike...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:59