KRATKE SUKNJE

'MOLIMO STUDENTICE DA NE DOLAZE POLUGOLE U KNJIŽNICU!' Uprava sveučilišta oblijepila kampus obavijestima: 'Minice uznemiruju vaše muške kolege'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 08.05.2018. u 00:00

, Image: 326974653, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

 

Jedno od najpoznatijih sveučilišta u Zambiji upozorilo je svoje studentice da prestanu dolaziti u knjižnicu 'polugole' jer to, kako navode, ometa njihove muške kolege.

Sveučilište u glavnom gradu Lusaki izvjesilo je obavijesti po čitavom kampusu u kojima moli studentice da se oblače čednije.

- Obaviješteni smo da neke studentice dolaze u knjižnicu polugole, što stvara uznemirujuću situaciju njihovim muškim kolegama. Stoga preporučujemo studenticama da se u sveučilišnim prostorijama odijevaju primjereno. Primjereno, to je prihvatljivo. Uprava, stoji u obavijesti.

Dopisnik BBC-ja iz Lusake kaže da studentice nerijetko u knjižnicu i na predavanja dolaze odjevene u skladu s trenutnim modnim trendovima, no očito je da je to dijelu društva ove države previše.

 

Ipak, neke studentice ne slažu se s novom direktivom i poručuju: - Gledajte u svoje knjige, a ne u naše noge!

- Ako je vaša namjera da idete u knjižnicu učiti, zašto onda tamo gledate ženske noge?, pita se Dikina Muzeya. - Koncentrirajte se na knjige!, dodaje.

No, njezin kolega, Killion Phiri, slaže se s odlukom sveučilišta.

- Pa znate i sami kako su atraktivna ženska tijela. Kako se možete koncentrirati ako pokraj vas prolazi netko u mini suknji ili uskoj haljini?, pita se izmučeni student, kako prenosi BBC.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo