PREVARANT

'MUŽ MI JE OD PRVOG DANA KAD SAM GA UPOZNALA LAGAO DA IMA RAK' Ispovijest žene čiji je suprug godinama izvlačio novac za liječenje nepostojeće bolesti

David Carroll - u sredini sa zelenom majicom
 Facebook

Žena čiji se muž pretvarao da ima rak, kaže da joj je njegovo laganje oduzelo nekoliko godina života.

Lucy Witchard (31) iz Leicestera kaže da joj je David Carroll (35) rekao da boluje od leukemije kad su se upoznali 2006. Vjenčali su se 2011., no u međuvremenu su se i rastali.

Lucy je kazala da mu je njezina majka 2015. dala 2.000 funti za liječenje u Americi nakon što joj je on rekao de je bolest ušla u terminalnu fazu.

Carroll je prošli tjedan na sudu u Leicesteru osuđen na uvjetnu kaznu zatvora zbog prijevare.

Tijekom četiri godine njihova braka, Carroll je lagao da ima i rak prostate i želuca, no kasnije je priznao da je sve smuljao.

Witchard je za BBC rekla da joj David nije dopuštao da s njim odlazi na kemoterapije u bolnicu i govorio joj da mu je stanje čas bolje, a čas lošije.

- Rekao je da me želi zaštititi od svega i da bih previše emotivno doživjela odlazak u bolnicu. Kad bih ga pitala bilo što o bolesti, on bi mi prijetio da će me ostaviti i govorio mi da naša veza neće preživjeti ako mu ne vjerujem, kaže Lucy.

Davidova obitelj postala je sumnjičava kad su otkrili da ovaj u Americi uživa u praznicima umjesto da ide na liječenje.

Kad ga je Lucy nakon povratka suočila sa svojim otkrićem, David je poludio i inzistirao na tome da je doista bolestan.

- Čak je nagovorio jednog kolegu s posla da me nazove i predstavi mi se kao njegov liječnik. Nakon tog poziva, znala sam da je naš brak gotov, izjavila je.

Lucy kaže da je radi svega bila nevjerojatno ljuta i povrijeđena te da joj je David oduzeo mnogo godina života zbog svoje laži.

No, tu nije kraj priče.

Nakon rastave braka 2015., David se priključio rugby klubu Aylestone Athletic RFC. Na jednoj je utakmici ozlijeđen i odveden u bolnicu. Bivši Davidov suigrač, Jonathan Hunt (29), rekao je da im je David ispričao da su mu liječnici u bolnici otkrili leukemiju.

- Bilo nam je jako žao Davida i počeli smo ga redovito častiti pićem i hranom, kaže.

Hunt dodaje i da mu je David, koji je planirao istrčati sedam maratona u sedam dana, rekao da su mu liječnici otkrili i neku srčanu manu te da ga čeka operacija.

- Klub je organizirao prikupljanje sredstava za Davida jer nije mogao sam izvesti što je naumio. No, prije početka utrke, rekao je suigračima da je njegova bolest ušla u terminalnu fazu te da u Americi postoji tretman koji bi mu mogao pomoći.

Hunt kaže kako je klub za Davida prikupio više od 2.000 funti kako bi mu pomogao da nastupi na Londonskom maratonu 2016.

David Carroll sada živi u Ruthinu u Denbighshireu u Walesu. Osuđen je na 26 tjedana zatvora, uvjetno na dvije godine, zbog prijevare i lažnog predstavljanja.

Osim uvjetne kazne, mora odraditi i 180 sati društveno korisnog rada te vratiti 2.000 funti koje je za njega prikupio klub.

Osim kazne, određeno mu je i da 12 mjeseci ne smije dolaziti u kontakt sa svojom bivšom suprugom Lucy Witchard ili njezinom majkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:07