NEOBIČNA KUPOVINA

NA KINESKOM EBAYU UPRAVO JE PRODAN NAFTNI TANKER DUG 332 METRA Za mrcinu je trebalo izdvojiti gotovo 83 milijuna kuna, no našao je kupca

 Profimedia, Mode Images

Jedna od najpopularnijih kineskih online trgovina, Taobao, koja je zapravo kombinacija Amazona i eBaya, poznata je po tome da prodaje baš sve - od igle do lokomotive. Što god vam zatreba, što god poželite, ovaj kineski servis nudi.

No, nikome vjerojatno nikad ne bi palo na pamet da će uspjeti prodati golemi naftni tanker registriran u Singapuru za 11,8 milijuna dolara (gotovo 83 milijuna kuna), a upravo su to učinili ovaj tjedan, piše Cnet.

Tanker je na aukciju na stranici Taobao objavio pomorski sud u gradu Guangzhou. Aukcija je pregledana 33 tisuća puta i primljeno je čak 19 ponuda od šest ponuđača prije nego što je konačno otišao tvrtki registriranoj na Malti, Natalia Shipping.

Ovo je treći put da se tanker naziva Varada Blessing našao u prodaji prošlog prosinca, no ovo nije ni izbliza jedina bizarna prodaja preko interneta. Varada je dugačka 332 metra s gazom od 58 metra, ukupne nosivosti 156539 tona.

Prije 15 godina cijeli se grad Bridgeville u Kaliforniji našao na aukciji na eBayu za 1,77 milijuna dolara. I na Taobau se već moglo naći bizarnosti poput iznajmljivanja dečka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:15