POMOĆ POLJOPRIVREDNICIMA

NA VALENTINOVO POKRENULI TINDER ZA KRAVE 'Ovo je puno lakše od nalaženja partnera ljudima, postoji ogromna količina podataka o tim divnim životinjama'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 14.02.2019. u 11:41

Selci Djakovacki, 090617. Dugogodisnji vlasnik krava i proizvodjac mlijeka Antun Laslo prodaje vecinu svojih zivotinja zbog poteskoca u proizvodnji. Na fotografiji: krave koje Antun Laslo prodaje. Foto: Vlado Kos / Cropix
Vlado Kos / CROPIX

PETERSFIELD - Poljoprivrednici sada mogu puno lakše naći potencijalne partnere za svoju stoku nakon što je razvijena aplikacija nadahnuta Tinderom, koji ljudima omogućava upoznavanje i nalaženje partnera.

Nazvana "Tudder" - što je kombinacija Tindera i uddera (vimena) - ta aplikacija daje mogućnost farmerima da odmah odaberu stoku koja im se svidi.

Nakon toga ih se usmjerava na web stranicu SellMyLivestock gdje mogu naći više fotografija i podataka o životinjama prije nego odluče hoće li ih kupiti.

"Sparivanje stoke online lakše je od nalaženja partnera ljudima jer postoji ogromna količina podataka o tim divnim životinjama koji predviđaju kakvi će im biti potomci", rekao je Doug Bairner, glavni izvršni direktor Hectare Agritecha koji vodi online platformu za prodaju stoke, hrane za životinje i drugih prooizvoda SellMyLivestock (SML) i Graindex, sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Tvorci Tuddera, koji je pokrenut baš na vrijeme za Valentinovo, kažu da je to prva aplikacija za sparivanje stoke.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo