VLASNIK UZALUD MOLIO

NAŠA POLICIJA I SUD BEZ MILOSTI: GAZDA KAFIĆA MORA PLATITI IZDAŠNU KAZNU Dopustio je jednom mladiću da konzumira piće koje nije smio...

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 17.08.2018. u 14:49

 • Dragan Matic / CROPIX

  Ilustracija

   

  Trojica mladića nedavno su oko 12.45 sati ušli u kafić i naručili piće. Jedan od njih, kojem su nedostajala dva mjeseca do punoljetnosti, sa sobom je iz dućana ponio jabukovaču Stari lisac, piće s četiri posto udjela alkohola, piše Podravski.hr.

  Baš zbog tog nesretnog Starog lisca Prekršajni sud ovih je dana kaznio kafić u jednom zagorskom mjestu i njegova vlasnika Stjepana (62) jer je u ugostiteljskim objektima “zabranjeno dopuštanje konzumiranja alkoholnog pića mlađima od 18 godina”. Lokal je kažnjen s 2000 kuna i 120 kuna sudskih troškova, a vlasnik Stjepan, koji tog dana nije bio tamo, platit će 100 kuna.

  Konobarica Ivančica svjedočila je kako je dečke pitala jesu li punoljetni, na što su potvrdno odgovorili.

  – Tad je u kafić ušla i policija koja ih je pitala isto, a oni su rekli što i meni. No, kasnijom provjerom ustanovili su da će taj dečko sa Starim liscem 18 godina napuniti za dva mjeseca, u ožujku ove godine – napomenula je Ivančica od koje je piće naručio 24-godišnji gost iz tog društva.

  Nije pomogao ni vlasnikov vapaj da im se ipak progleda kroz prste jer nisu mogli znati da jedan gost još nema punih 18 godina.

  – Dajte uzmite u obzir da je taj dečko svoje piće, Starog lisca, kupio u dućanu, a ne u mojem kafiću – molio je vlasnik Stjepan.

  No, prekršajna sutkinja nije imala milosti jer je “maloljetnicima zabranjeno konzumiranje alkohola u ugostiteljskim objektima”.

  Izdvajamo