KAO IZ FILMOVA

NEVJEROJATAN BIJEG OD VATRENOG TORNADA Kako je hrabri vatrogasac Paško trkom prema vodi u zadnji tren spasio živu glavu!

 Printscreen: YouTube

Samo nekoliko sekundi djelilo je smionog vatrogasca od gotovo sigurne smrti u vatrenoj stihiji koja je buknula u St. Albertu u Kanadi.

Dramatični video s intervencije koja je održana 14. travnja procurio je na YouTube, a na njemu se vidi kako vatrogasac Vincent Pashko trči iz sve snage kako bi spasio goli život pred vatrenim tornadom koji ga je zamalo progutao.

Pashko se naposljetku spasio u zadnji čas kada je pred dimom i plamenom utrčao u obližnje jezero. Iako nije u prvi mah bilo jasno je li uspio pobjeći od vatre, njegovi povici da je u redu smirili su prolaznike koji su promatrali (i snimali) dramatičnu scenu.

Vatrogasci su inače na teren izašli zbog požara koji je zahvatio šikaru. U prvi mah se činilo da imaju stvari pod kontrolom, no tada su se okolnosti dramatično pogoršale. Odjednom se skoro ugašeni požar pretvorio u vatreni tornado koji je iznenadio vatrogasce.

- To je samo jedna od onih stvari kad si u sigurnoj zoni, ali zapravo ne znaš hoće li se uvjeti naglo pogoršati - objasnio je hrabri Pashko za CBS News, a prenosi Daily Mail .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:52