PREDAN POSLU

NEVJEROJATNA SNIMKA: 'OVAJ ČOVJEK JEDNOSTAVNO NE ODUSTAJE!' Pogledajte što je požrtvovni policajac sve napravio kako bi zaustavio drogiranog vozača

 
 Pembroke Pines Police Department / YOUTUBE

Stanovnik umirovljeničke zajednice u gradu Pembroke Pines na jugu američke savezne države Floride u utorak je uočio da u jednom parkiranom automobilu sjede muškarac i žena, naočigled u dubokom snu ili u nesvijesti. Kako dvoje ljudi nije reagiralo na nikakve vanjske podražaje, stanovnik je pozvao policiju.

Nekoliko trenutaka kasnije, Jon Cusack, policajac s 19 godina iskustva, došao je na mjesto događaja te je preko napola otvorenog prozora pokušao otvoriti vrata automobila u kojem su bili muškarac i žena.

The Washington Post piše da se u tom trenutku muškarac koji je sjedio na vozačevom mjestu, inače 38-godišnjak Thomas Cabrera, probudio i stisnuo gas. Cusack se primio za automobil kako ga ne bi pregazili automobili koji su vozili trakom pored one u kojoj se nalazio. Ne mareći za sigurnost policajca i vozeći brzinom od skoro 100 km/h, Cabrera je Cusacka vukao po cesti više od 800 metara.

Druga policijska vozila ubrzo su se dala u potjeru za Cabrerom koji je s Cusackom na svojem vozilu krenuo prema izlazu iz umirovljeničke zajednice. Nešto prije dolaska na ulazno-izlazna vrata zajednice, Cusack je pao s vozila na cestu te je umalo izbjegao druga vozila.

Snimka s nadzornih kamera koju je objavila policija pokazuje koliko je malo nedostajalo da Cusack ozbiljnije nastrada.

Policija tvrdi da se Cabrera namjerno pokušao sudariti s vozilom hitne pomoći kako bi se riješio Cusacka. Vozač hitne pomoći je međutim izbjegao sudar.

Kolege policajci koji su sudjelovali u potjeri prevezli su Cusacka u bolnicu gdje je požrtvovni djelatnik primljen s ozbiljnim ozljedama i operiran. Policija je u srijedu putem svojeg Facebook profila rekla da se Cusack nakon operacije osjeća dobro te da se očekuje da će uskoro biti pušten kući.

Cabrera je optužen za pokušaj ubojstva djelatnika policije, bijeg od i izbjegavanje uhićenja, vožnju sa suspendiranom dozvolom i neopreznu vožnju.

Nakon što je Cusack pao s vozila, policija je gonila Cabreru još barem 35 kilometara prije nego što su uhitili jer je zapeo u prometu. Cabrera je policiji rekao da su on i njegova zaručnica prije Cusackovog dolaska do automobila uzimali heroin i kokain te da su tu drogu imali u automobilu. Priznao je i da je pokušao onemogući Cusacka da se primi za automobil prije nego što se dao u bijeg.

Cabrerina zaručnica koja nije ni uhićena ni optužena za zločin rekla je da misli da je njezin zaručnik tijekom potjere uzeo nešto heroina. Policija je automobilu pronašla igle i štrcaljke za konzumaciju droge.

Cabrera se trenutno nalazi u zatvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:21