MIRNO JE ODMARAO

NITKO NE ZNA KAKO SE OVAJ KROKODIL NA BOŽIĆ STVORIO U MELBOURNEU Otkriće je neobično jer slatkovodnih krokodila ovakve vrste nema na jugu Australije

Snake Hunter / YOUTUBE

Mark Pelley

 

Dva su građanina Melbournea u dvorištu jedne kuće na Božić pronašla slatkovodnog krokodila dugačkog jedan metar, piše Mashable. Prolaznici su ispočetka mislili da se radi o velikom gušteru koji "mirno odmara".

Kako bi uhvatila krokodila, policija je pozvala krotitelja zmija Marka Pelleyja.

 

Unatoč ovom neobičnom otkriću, nitko ne zna odakle je krokodil došao i kome pripada. Naime, slatkovodni krokodili ovakve vrste ne mogu se naći na jugu Australije, a još manje u predgrađu velikog grada.

"Ovdje je najvjerojatnije riječ ili o nečijem kućnom ljubimcu ili o slijepom putniku koji je 'ko zna kako došao ovdje sa sjevera", rekao je Pelley.

Za sada su se četiri osobe javile kako bi preuzele krokodila - vjerojatno jer egzotična životinja poput nje nije jeftina.

"U Melbourneu ćete za ovoliko veliku životinju platiti jednu ili dvije tisuće dolara. Mislim da ljudi pokušavaju proći besplatno", dodao je Pelley.

Pelley će krokodila predati Ministarstvu okoliša, zemljišta, vode i planiranja, a njegov će vlasnik morati pokazati sve potrebne papire prije nego što će mu životinja biti vraćena.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo