NAOČITA PTICA

OGLEDALCE, OGLEDALCE, TKO JE NAJLJEPŠI NA SVIJETU? Kako je narcisoidna ptica ćukavica koja obožava gledati samu sebe postala internetska senzacija

 The bush stone curlew of QUT Kelvin Grove / FACEBOOK

Ptica koja je fotografirana kako gleda u svoj odraz u staklu na kampusu Sveučilišta Queensland u australskom gradu Brisbaneu postala je nacionalna zvijezda nakon što su joj studenti tog sveučilišta otvorili Facebook stranicu, piše The Guardian.

Ptica iz roda ćukavica (lat. Burhinus grallarius) toliko je dugo gledala u svoj odraz da je djelatnica sveučilišta Caitlin Raynor na staklena vrata koja je koristila za divljenje samoj sebi nalijepila natpis na kojem piše da ptici ne treba pomoć već da je samo opčinjena slikom svojom.

'Ja sam ptica ćukavica. Dobro mi je, ja samo volim gledati svoj odraz u prozoru', piše u statusu.

Pojava ptice koja se divi samoj sebi poslužila je kao inspiracija za mnoge šale koje su potom objavljene na njezinoj Facebook stranici.

Raynor je za ABC pojasnila da je takvo ponašanje normalno budući da se radi o noćnoj životinji koja svoj odraz rijetko kada može vidjeti tijekom dana. 'Gledanje u svoj odraz u prozoru je nešto što ove lude ptice jednostavno vole raditi', dodala je Raynor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:27