NASILJE, A NE HUMOR

OTIŠAO JE PREDALEKO? Zvijezda Youtubea navaljivala na žene na ulici i sada mu prijeti zatvor: 'Vrijeme je da se stane na kraj tim seks perverzijama'

 Screenshot / YouTube

Poznati indijski jutjuber Sumit Verma otišao je malo predaleko u svojim podvalama koje snima i objavljuje na poznatom video servisu. Nakon što je nasumce prilazio ženama na cesti i poljubio ih, unatoč njihovom odbijanju, a onda svaki put dao petama vjetra, policija istražuje slučaj i za njega se traži zatvorska kazna.

Policija iz Delhi istražuje sve okolnosti oko nastanka i realizacije spornog videa te je pozvala žrtve podvale da podnesu tužbu. Verma se u međuvremenu ispričao i obrisao snimku sa svog kanala, piše BBC.

Poznati jutjuber, koji na svom kanalu Crazy Sumit ima više od 150.000 pretplata, rekao je da je video snimljen u svrhu zabave te da ‘nije imao namjeru nekoga povrijediti’.

Međutim, policija nije zadovoljna njegovim objašnjenjem. ‘Policija je došla do videa preko medija. Krenuli smo s početnom istragom. Ovaj odvratan video dostupan je na Facebooku i YouTubeu i to istražujemo. Stalno vidim takve seksualne perverzije na društvenim mrežama da bi se privukle reakcije, lajkovi, publicitet, a ponekad je čak i novac uključen’, rekao je glasnogovornik policije Dependra Pathak indijskoj novinskoj agenciji.

No, Vermu su kritizirali i korisnici društvenih mreža rekavši da mu je video ‘nezreo i odvratan’. Smatraju da isprika nije dovoljna.

U Indiji postoje mnogi video blogeri i poznati jutjuberi koji objavljuju uglavnom zabavne snimke, a jedan od njih TroubleSeekerTeam je žestoko napao Vermu komentirajući da ‘zlostavljanje žena ili bilo koga drugog ne može biti zabavno. To je jednostavno nasilje.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:30