'ŽDERAČ METALA'

'OVAKO NEŠTO NISMO VIDJELI U CIJELOJ KARIJERI' Kirurzi operirali muškarca koji se žalio na bolove u trbuhu, a kad su ga otvorili ostali su bez teksta

Ilustracija
 Profimedia, Wavebreak

Kirurzi iz Indije koji su operirali jednog muškarca zbog sumnje u trovanje hranom, u njegovom trbuhu našli su 263 novčića i 100 čavala, sve zajedno oko kilogram i pol metala, piše Independent.

Maksud Khan (35) u bolnicu je primljen s bolovima u trbuhu te su doktori izvršili endoskopiju kako bi saznali što je uzrok bolova. Malo je reći da su bili iznenađeni kada su u njemu našli kovanice, čavle, desetak britvica, komadiće stakla, kamenje i 15 cm dug zahrđali metalni objekt.

Kirurzi iz bolnice Sanjay Gandhi u Santi, savezna država Madhya Pradesh, odmah su operirali muškarca te su iz njega izvukli sedam kilograma raznih "stranih objekata". Smatra se da Khan boluje od psihičkih problema te nije nikome otkrio svoje bizarne "prehrambene" navike.

- Pacijent se žalio na bolove u trbuhu pa smo napravili endoskopiju. Šokirali smo se kada smo vidjeli novčiće, čavle i sve ostale stvari koje je progutao. Nitko od nas nije vidio ovako nešto u cijeloj karijeri - rekao je vođa kirurškog tima, dr. Priyank Sharma.

Prema doktorima, Khan je radio kao prijevoznik te je progutao mnoštvo novčića koje je dobio od klijenata, a na bolove u trbuhu žalio se puna tri mjeseca. Njegovi rođaci kažu da je nedavno "potonuo u depresiju", što je možda uzrokovalo njegovo gutanje metalnih i staklenih predmeta.

- Kad god je želio progutati novčić, napravio bi to uz pomoć vode - rekao je jedan član obitelji.

Za divno čudo, bol u trbuhu nije se odmah javila, a u bolnicu je Khan stigao u zadnji čas, kažu doktori:

- Neki od čavala već su probušili dijelove trbuha, zbog čega je krvario i gubio hemoglobin.

Gospodin Khan sada je izvan opasnosti te je čvrsto obećao da više neće gutati kovanice, čavle i druge objekte kojima nije mjesto u prehrani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:42