ISTJERIVANJE ĐAVLA

'PAPA FRANJO JE IZVEO PRAVI EGZORCIZAM' Tvrdi otac Gabriele koji je u pakao otjerao 160.000 demona

Gabriele Amorth (88) poziva Papu da popusti trenutnim zakonima o egzorcizmu koji nalažu da svi svećenici prije vršenja egzorcizma moraju tražiti dopuštenje od biskupa.
 YouTube

Glavni egzorcist Katoličke crkve zahtjeva da svim svećenicima bude dopušteno istjerivanje đavla, nakon što je papa Franjo izveo ritual kojeg su mnogi nazvali egzorcizmom na Trgu sv. Petra 19. svibnja.

Otac Gabriele Amorth (88) tvrdi da je dosad u pakao poslao 160,000 demona te poziva Papu da popusti trenutnim zakonima o egzorcizmu koji nalažu da svi svećenici prije vršenja egzorcizma moraju tražiti dopuštenje od biskupa.

- Pitat ću papu Franju da svim svećenicima odobri izvođenje egzorcizma i da se pobrine da su svi svećenici još od sjemeništa propisno istrenirani za vršenje rituala egzorcizma. Za egzorcistima je ogromna potražnja - kazao je Amorth, predsjednik Međunarodne udruge egzorcista, za Sunday Times.

- Trebamo ih više. Nadam se da će Rim uputiti direktive biskupima diljem svijeta. Papa je također rimski biskup, te je kao svaki drugi biskup ujedno i egzorcist. To je bio pravi egzorcizam. Ako je Vatikan to demantirao, jasno je da ništa ne razumiju. Sada su nam egzorcisti potrebni više nego kako bi pomogli ljudima koje opsjednutima čarobnjacima i sotonistima - kazao je Amorth u razgovoru za La Repubblicu.

Otac Amorth u prošlosti je imao pomalo neobične izjave, poput onih da su joga i Harry Potter ´Đavolje djelo´, a prije dvije godine rekao je kako su seksualni skandali koji bombardiraju Katoličku crkvu dokaz da vrag djeluje u Vatikanu. 2006. godine u intervjuu za Vatikanski radio rekao je kako su nacistički vođa Adolf Hitler i ruski diktator Staljin opsjednuti od Đavla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:38