OBJEKT WF9

'POGODIT ĆE NAS 16. VELJAČE I IZAZVATI MEGATSUNAMI' Društvenim mrežama proširila se sumanuta teorija o smaku svijeta, NASA sve demantirala

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 26.01.2017. u 23:50

This artist's conception shows an asteroid crashing into Earth in an event that scientists believe occurred in the Caribbean region at the boundary of the Cretaceous and Tertiary periods in Earth's geologic history about 65 million years ago causing the extinction of dinosaurs. Though scientists believe they have mapped all of the 6-mile-wide objects that could cross Earth's path and annihilate life here, dozens of research centers are searching the sky for moderate-sized asteroids or comets in the half-mile-wide range that might one day collide with the Earth and kick up enough dust to cause a 'nuclear winter' that would wipe out crops and might cause tsunamis to swamp coastal areas.
ME/ - RTREQIM
REUTERS

Prošle je godine svemirska agencija NASA uočila objekt, koji bi mogao biti komet ili asteroid, a koji se kreće prema Zemlji. Još tad su službeno objavili da će proći kraj Zemlje na udaljenosti od oko 51 milijun kilometara, 25. veljače ove godine te da za naš planet ne predstavlja nikakvu opasnost.

Neidentificirani objekt nazvan 2016 WF9 otkriven je prošle godine, prošao je Marsovu orbitu, a otkrila ga je NASA-ina misija NEOWISE.

Međutim, izvjesni Djomin Damir Zaharovič, samoproglašeni astronom iz Rusije, govori nešto sasvim suprotno, a ono što je zabrinjavajuće jest da su se njegove ničim argumentirane teze počele širiti društvenim mrežama i dio ljudi ih je počeo shvaćati za ozbiljno.

Zaharovič smatra da objekt ide direktno prema Zemlji te da će se u nju zabiti 16. veljače i pritom možda izazvati kataklizmični mega tsunami, piše Daily Mail.

- NASA od listopada zna da će objekt kojeg zovu WF9 udariti Zemlju. Ako asteroid pogodi Zemlju, mogao bi uništiti cijele gradove ili uzrokovati tsunami. Svi smo u opasnosti, tvrdi Zaharovič koji u sve unosi već čuvenu tezu o planetu Nibiru i kaže da ovaj objekt potječe upravo s njega.

A evo što je o ovome objektu objavila NASA.

Njezini su stručnjaci izračunali da će objekt zaobići Zemlju za otprilike 51 milijun kilometara.

- Putanju objekta 2016 WF9 jako dobro razumijemo i nije nikakva prijetnja Zemlji, napisali su na svojim stranicama.

Ono što znanstvenici znaju je da je objekt prilično velik - od 0,5 do 1 kilometra u promjeru. Jako je taman i reflektira tek nekoliko posto svjetlosti koja padne na njegovu površinu, a oblikom odgovara kometu, no nedostaje mu karakteristična prašina i oblak koji definira komet.

Osvrnuli su se i na teoriju o Nibiruu.

- Nibiru kao i sve ostale priče o čudnim planetima su internetska prevara. Sasvim je očito da oni ne postoje, piše NASA.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo