POSLJEDICE RAZUZDANOG TULUMA

POLICAJCI U ŠOKU U autu je njih šestero ležalo, kao da su nabacani jedni preko drugih, nevjerica zavladala kad su vozača izveli iz vozila

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 16.08.2018. u 14:19

 • iStock

  Španjolska policija je u subotu ujutro zaustavila vozača i ustanovila da je pozitivan na sve vrste droga na koje ga je na licu mjesta bilo moguće testirati, piše Independent.

  Vozač je zaustavljen u okolici grada Carcastillo, a u organizmu su mu, nakon što su mu naredili da izađe, pronađeni tragovi kanabisa, amfetamina, kokaina i drugih opijata. Također, u krvi je imao i nedozvoljenu količinu alkohola.

  Policija pokrajine Navara dala se u potragu za muškarcem nakon dojave susjeda koji su vidjeli kako se nakon razuzdane zabave više pijanih ljudi ukrcava u automobil.

  Kad su ga zaustavili, s njime u vozilu je bilo šest osoba, svi u dobi između 25 i 26 godina, koji su ležali jedan preko drugoga.

  Vozač je bio pozitivan na sve supstance na koje ga se testiralo, iako policija navodi kako nije nužno bio i pod utjecajem tih droga s obzirom da se ostaci nekih tvari mogu detektirati u organizmu i nekoliko dana nakon konzumacije.

  Vozaču je oduzeta vozačka dozvola te je kažnjen s 2.000 eura i 12 kaznenih bodova, dok je društvo u njegovom autu kažnjeno s po 200 eura jer nisu imali sigurnosni pojas.

  Prošle godine je španjolska prometna policija pojačala testiranje vozača na droge i alkohol nakon što se povećao broj smrtno stradalih biciklista na cestama. Nadaju se da će provesti dodatnih 130.000 testiranja, pogotovo u subotu i nedjelju ujutro.

  Izdvajamo