SEKSIZAM

PORUKA ŠEFA ELEKTRODISTRIBUCIJE NA FACEBOOKU Objavio fotku para koji vodi ljubav na banderi i objavio da je raspisan natječaj za prijem kolegica

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 02.01.2018. u 16:30

A 3D-printed Facebook dislike button is seen in front the Facebook logo, in this illustration taken October 25, 2017. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration - RC193B7FA2E0
REUTERS

 

Javnost u srpskom gradu Knjaževcu poprilično je bila šokirana nakon što je, poslije objavljivanja oglasa za prijem radnica u lokalnoj Elektrodistribuciji, Predrag Stojanović, direktor tog poduzeća, na svom Facebook profilu objavio fotografiju muškarca i žene koji vode ljubav – na banderi, javljaju srpski mediji.

Stojanović je, naime, uz fotografiju para koji na banderi vodi ljubav, kompletirao i komentarom '’Raspisan natječaj u Elektrodistribuciji Knjaževac za hitan prijem kolegica za rad na visini'. Odmah je reagirala Ženska odbornička grupa SO Knjaževac, koja je objavu direktora osudila kao seksističku i zahtijevala javnu ispriku.

- U svojim objavama, direktor Stojanović otvoreno vrijeđa sve žene, navodeći uvjete za zapošljavanje u ovoj firmi, uz krajnje ponižavajuću fotografiju – navodi se, između ostalog, u priopćenju grupe. Zatražili su hitnu i odgovarajuću reakciju nadležnih u poduzeću, kao i javnu ispriku.

Direktor Elektrodistribucije se nakon toga ispričao, uz objašnjenje da je u pitanju bila šala.

- Spornu sliku mi je proslijedio jedan od mojih elektromontera za vreme trajanja predblagdanske zabave u hotelu Timok i bila je namijenjena mojim prijateljima elektromonterima, a da je nisu svi protumačili kao seksističku – kazao je Stojanović. - Dokaz je to što je sliku lajkalo i nekoliko kolegica i prijateljica, dodao je.

Prema njegovim riječima, svatko normalan zna da u elektrodistribucijama nema žena elektromontera što je, smatra, dovoljan dokaz da su sporna slika i oglas šala.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo