DVOJBEN POTEZ

POZIV NA 'VEČERU I RAZGOVOR' S DONALDOM TRUMPOM MLAĐIM NAIŠAO NA KRITIKE Trumpova tvrtka zaposjela naslovnice dnevnih novina, potez nazvan bizarnim

 
 Joe Raedle / REUTERS

Donald Trump mlađi, najstariji sin predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa, ovog će tjedna posjetiti Indiju kako bi promovirao početak gradnje Trump tornjeva pored Delhija, piše BBC.

Investitorima u luksuzne zgrade koje će brojati 47 katova nudi se mogućnost da se tijekom boravka Trumpa mlađeg u Indiji sastanu s izvršnim direktorom tvrtke The Trump Organisation (Donald Trump stariji ju je vodio prije nego što je postao predsjednik SAD-a, op.a.).

Poziv na "razgovor i večeru" s Donaldom Trumpom mlađim koji se nude investitorima naišao je na kritike jer se smatra da Trumpova obitelj nastoji dodatno zaraditi na činjenici da je Donald Trump trenutno predsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

Trump mlađi s druge strane kaže da već godinama gradi poslovne veze u Indiji.

Kontroverza je rođena kada je, pretpostavlja se, The Trump Organisation izvadio veliki oglas na naslovnim stranicama nekoliko indijski dnevnih novina na kojem je bio lik Donalda Trumpa mlađeg i riječi "Trump je ovdje. Jeste li pozvani?" i "Trump je stigao. Jeste li vi?".

Povjesničar i spisatelj Patrick French (Indija: Portret) našao se među onima koji su kritizirali oglas. "Posljednjih ne znam koliko dana svake dnevne novine u Indiji bile su omotane ovim gnjusnim pozivom na večeru s (Donaldom) Trumpom mlađim", napisao je French na Twitteru.

Stanovi u tornjevima u Gurugramu, mjestu nedaleko od indijskog glavnog grada Delhija bit će skupocjeni, a neki će se navodno prodavati i za više od milijun dolara.

The Trump Organisation na indijskom tržištu zarađuje drugu najveći količinu novaca, a 2016. su godine tamo zaradili do tri milijuna dolara.

Analitičari su za The New York Times rekli da je pomalo bizarno da je Donald Trump mlađi direktno uključio sklapanje posla u Indiji. "Bizarna je ideja da predsjednikov sin ide promovirati predsjednikov brend dok je Donald Trump predsjednik i upravlja strateškim te vanjsko-političkim odnosima s Indijom", rekao je Daniel S. Markey, djelatnik ministarstva vanjskih poslova za vrijeme mandata Georgea W. Busha.

Građani za odgovornost i etiku u Washingtonu, organizacija "pasa čuvara", i ovu je promociju dodala popisu instanci koje, po njima, dokazuju da se ime Trump koristi za osobnu dobit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:53