MORSKO ČUDOVIŠTE

PRVO JE MISLIO DA JE OVOREZULTAT KATASTROFE U FUKUSHIMIJapanski ribar zamalo pao u nesvijest kada je vidio što mu je na udici

 Hiroshi Hirasaki/Twitter

Japanski ribari ulovili su uistinu neobičan ulov blizu otoka Hokkaido, prenosi Daily Star.

Zastrašujuća riba latinskog naziva Anarhichas orientalis, u narodu je poznata kao atlantska vukoriba, uobičajeno naraste do 112 cm i teži do 15 kg, no fotografije ribara Hiroshija Hirasake koji ju je ulovio sugerira da je ovaj primjerak mnogo veći. Poslije ulova potvrđeno je da se radi o jednom od najvećih primjeraka atlantske vukoribe ikad uhvaćenom.

Glava atlantske vukoribe velika je kao petina njezinog tijela, a u njezina usta bez previše naprezanja može stati ljudskog dijete. No, nema razloga za strah, vukoriba se hrani rakovima i puževima.

Ribar koji na fotografijama drži 'vanzemaljsku' ribu inače za sebe kaže da lovi i jede bizarna stvorenja, a i napisao je knjigu na tu temu naslova 'Exotic Fish Species: I Caught, Judged and Tried Eating'.

'Putovati dva puta u tri mjeseca u Shiretoko (na Hokkaidu) se isplatilo. Ovaj frajer je super cool!', napisao je Hiraski nakon svog posljednjeg ulova.

















Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:45