ISKUPLJENJE ČITANJEM

Revolucionaran pristup u brazilskim zatvorima: Za svaku pročitanu knjigu kazna se smanjuje za četiri dana!

Također, zatvorenici nakon čitanja moraju napisati pismen i uredan sažetak
Lepoglava, 130412.Lepoglava.Okruzni zatvor Lepoglava.Reportaza iz zatvora Lepoglava u kojem kaznu sluze zatvorenici s prosjekom od 10 godina zatvora.Kaznionica u Lepoglavi osnovana je 1854 godine u prostorima Pavlinskog samostana a prema stupnju sigurnosti je zatvorenog tipa.Za obavljanje poslova Odjela za rad i strukovnu izobrazbu zatvorenika ustrojeni su slijedeci pododsjeci: Pododsjek radionice poljoprivrede, metalske radionice, drvopreradjivacke radionice, radno - terapijske radionice, radionice ugostiteljstva i radionice odrzavanja.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

BRASILIA - Brazil namjerava ponuditi zatvorenicima nov način skraćenja odsluženja kazne u prenapučenim zatvorima - četiri dana manje za svaku pročitanu knjigu.

Zatvorenici u četiri savezna zatvora moći će pročitati do 12 djela iz područja klasične književnosti, filozofije ili prirodnih znanosti kako bi skratili kaznu za najviše 48 dana godišnje, objavila je vlada. Svaku knjigu će moći čitati najviše četiri tjedna a nakon toga trebaju o pročitanom napisati pismen i uredan sažetak.

Poseban odbor će odlučiti koji zatvorenici smiju pristupiti ovom programu nazvanom "Iskupljenje čitanjem". "Osoba može napustiti zatvor prosvijetljena i širih pogleda na svijet", rekao je odvjetnik iz Sao Paola Andre Kehdi koji vodi program doniranja knjiga za zatvore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:10