VIRALNI HIT

SAZVALI ŠTRAJK EPSKIH RAZMJERA, POJAVILO SE PETERO RADNIKA U automobilskom gigantu prijetila velika pobuna zbog Cristiana Ronalda

 Reuters

Štrajk što ga je sazvao maleni sindikat pri automobilskog gigantu FIat Chrysleru, osmom na svijetu proizvođaču automobila, u znak prosvjeda protiv prelaska nogometne zvijezde Christijana Ronalda iz Reala u Juventus postao je vruća viralna tema. Naime, samo petero radnika u ponedjeljak se odazvalo pozivu sindikalista.

Točnije, 0,3 posto od 1,700 radnika štrajkalo je u prvoj smjeni u tvornici Melfi u južnoj Italiji, a sindikat USB zamislio je da štrajk traje čak dva dana. Pozvali su na štrajk jer smatraju neprihvatljivim da radnici Fiat Chryslera podnose ogromne ekonomske žrtve, dok tvrtka troši stotine milijuna eura za kupnju jednog igrača, objavio je sindikat prošloga tjedna.

Nogometni klub Juventus kao i proizvođač automobila pod kontrolom je obitelji Agnelli preko holding kompanije Exor.

Za sindikat USB odluka o angažmanu poznatog nogometaša znači da Fiat neće ulagati. Poručuju da kompanija mora jamčiti budućnost tisuća ljudi, a ne "omogućiti jednom čovjeku da se bogati".

Slavni španjolski klub Real Madrid pristao je 10. srpnja na transfer peterostrukog dobitnika Zlatne lopte u Juventus nakon što je Ronaldo sam zatražio napuštanje kluba. Juventus će platiti Realu 100 milijuna eura te 12 milijuna eura bonusa.

Ronaldo je potpisao četverogodišnji ugovor s talijanskim klubom te je u ponedjeljak predstavljen navijačima u Torinu.

Radnici Fiata zadnjih su nekoliko godina suočeni su s privremenim otpuštanjima. Odgođen je Fiatov plan da se njihove tvornice opet stave u puni pogon, originalno planiran za ovu godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:11