KOBNA GREŠKA

SLUČAJNO U SMEĆE BACILA NAKIT VRIJEDAN 600.000 KUNA Direktor poduzeća za zbrinjavanje otpada: 'Primili smo poziv vrlo uznemirene žene...'

 Profimedia / Pixabay

Tri prstena i narukvica vrijedni oko 100 tisuća dolara zabunom su bačeni u smeće, a da bi ih se našlo trebalo je pronaći upravo tu crnu vreću za smeće među ukupno 10 tona smeća koliko se prikupi u okrugu Georgia, piše CBS News.

Direktor poduzeća za zbrinjavanje otpada, Johnnie Vickers, rekao je da je prošli petak primio poziv vrlo uznemirene žene koja je rekla da je slučajno u smeće bacila vrijedan nakit. Kazao je i kako je u ovakvim slučajevima vrijeme ključno te da se mora brzo reagirati inače će predmet koji se traži biti nepovratno izgubljen u silnom otpadu.

Zato je okupio tim od pet ljudi koji su pretraživali smeće kojeg na odlagalište svakoga dana stigne oko 300 tona. Nakon što su pregledali podatke od dopremljenom otpadu, potragu su suzili na otprilike 10 tona smeća.

Nekoliko sati kasnije, dok su pregledavali posljednju vreću, zaposlenici su pronašli vrijedan nakit i vratili je vlasnici. Nije objavljeno jesu li za svoj trud dobili kakvu nagradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:58