NESRETNI DEXTER

SLUŽBENICI ZRAČNE LUKE NISU MOGLI VJEROVATI SVOJIM OČIMA Putnica htjela s ogromnim paunom u avion, a njezino objašnjenje sve je ostavilo u čudu

 
Paun Dexter na aerodromu
 The Jet Set / Facebook

Društvenim su se mrežama proširile fotografije neobičnog prizora na aerodromu Newark u New Jerseyju. Jednoj su putnici zabranili ukrcavanje jer je stigla u društvu golemog pauna za kojeg je tvrdila da joj je ‘emocionalna potpora’. Čak je ponudila kupiti posebnu kartu za njega, no službenici nisu imali milosti.

Zrakoplovna kompanija United Airlines zabranila je umjetnici Ventiko iz Brooklyna da u avion uđe s paunom Dexterom jer ‘zbog veličine i težine ne zadovoljava propise’, piše BBC. Iz Uniteda napominju da su na to upozorili putnicu i prije nego što je stigla na aerodrom.

Fotografije je na društvenim mrežama objavio program za putovanja The Jet Set.

Na njima se vidi kako se ptica čvrsto uhvatila za rukohvat kolica na kojima je Ventiko gurala prtljagu dok su drugi putnici gledali u šoku. Paun se zove Dexter, a vlasnica često dokumentira njegov život na društvenim mrežama.

Zrakoplovne kompanije u nekim slučajevima dozvoljavaju putnicima s emocionalnim ili psihološkim problemima da sa sobom u avion povedu terapijske životinje. No, ta brojka s godinama raste, a službenici sumnjaju da ljudi iskorištavaju sustav.

Prije tri i pol godine putnica je izbačena iz aviona US Airways jer se njezina svinja Hobie olakšala u zrakoplovu i napravila golemi nered prije nego što su poletjeli.

Paun Dexter ima i svoj profil na društvenim mrežama, a osim što ga mazi i pazi kao kućnog ljubimca, često sudjeluje u umjetničkim projektima i, čini se, nimalo se ne buni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:49