NA OSAM JEZIKA

SMARTPHONE APLIKACIJA S GOSPINIM UKAZANJIMA Čudo tehnologije iz Međugorja: Sve poruke vidjelicama na jednom mjestu

Korisnicima su na raspolaganju poruke od 1. ožujka 1984. godine do danas
 Tom Dubravec/Cropix

Svi oni koji dosad nisu imali način da poslušaju poruke koje preko vidjelaca iz Međugorja redovito šalje Gospa dobili su pomoć tehnologije: odnedavno je za Appleove mobilne uređaje dostupna aplikacija Medjugorje, u kojoj su katalogizirane objave Majke Božje.

Na raspolaganju nisu jedino prve Gospine objave koje su Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković, Ivan Dragićević, Ivan Ivanković, Jakov Čolo i Milka Pavlović dobili počevši od 24. lipnja 1981. godine u 18.40 sati, ali se zato mogu pročitati gotovo sve poruke koje Majka Božja vidiocima daje gotovo svakodnevno, počevši od one od 1. ožujka 1984. godine pa do posljednje, baš od neki dan, 2. rujna.

Ako bismo, stoga, parafrazirali znamenitu opasku pape Franje da Gospa nije ravnatelj poštanskog ureda pa da svaki dan šalje poruke, mogli bismo reći da je Papa možda bio u pravu kada je riječ o suštini fenomena, ali da je pogriješio kod metodologije; naime, moglo bi se reći da je, čini se, administratorica vlastitog ureda elektronske pošte. Inače, svaku objavu Gospa i dalje počinje riječima “Draga djeco”, a daleko najviše s njome, sudeći prema aplikaciji, komuniciraju Marija i Mirjana. Uzgred, ima i ovakvih objava: “25. lipnja 2013., Ivanka: Gospa nije uputila nikakve poruke.”

Sama aplikacija dizajnirana je tako da se poruke mogu pregledavati prema dvije kategorije: prema vidiocu (ili vidjelici) ili prema godini. Postoji i dio gdje je opisano samo Međugorje zajedno s fenomenom ukazanja i glavnim Gospinim porukama te dio gdje su predstavljeni sami vidioci. Sve su poruke prevedene i na nekoliko jezika: engleski, francuski, talijanski, španjolski, njemački, poljski i libanonski idiom arapskog. Libanonski se tu ne nalazi slučajno; glavni partner, a vjerojatno i jedan od financijera izrade aplikacije je udruga Prijatelji Marije Kraljice Mira iz Libanona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:52