SNIMKA IZ PORTUGALA

SNIMLJEN STRAVIČAN TRENUTAK KADA SE GOLEMI VAL SRUČIO NA SURFERA I SLOMIO MU KRALJEŠNICU 'Uvjeti su bili savršeni, a onda sam osjetio nesnosnu bol'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 09.11.2017. u 14:58

Screenshot

 

Britanski surfer Andrew Cotton (36) slomio je kralježnicu nakon što se na njega sručio 15 metara velik val na obali Portugala.

Cotton koji drži svjetski rekord u surfanju na najvećem valu ikad, spašen je iz vode i imobiliziran na nosilima prije nego je odveden u lokalnu bolnicu u gradu Nazare.

Video snimka prikazuje ga kako jaše na valovima kao i trenutak kada ga je golemi val poklopio i prisilio ga da skoči s daske.

- Skočio sam s daske, a rijetko to radim. Taj tren pomislio sam samo da se moram izvući iz ovog. A onda je uslijedila nesnosna bol - kazao je Cotton koji sa slomljenim kralješkom leži u bolnici, a onda opisao kako su uvjeti za surfanje bili odlični i valovi veliki.

- No Nazare zna biti vrlo nepredvidljiv. Previše sam ušao u val i pomeo me. Dobro znam kako pasti i puno puta prije me pomeo val no ovakav osjećaj bestežinskog stanja dok sam letio kroz zrak nisam nikad prije doživio - kazao je Cotton i opisao da osjećaj kada je udario o površinu bio kao da ga je lupio automobil.

- Ovo je prva slomljena kost u mom životu, a mogao sam proći puno gore.

Andrew Cotton trenutno je usredotočen na oporavak i rehabilitaciju i tvrdi kako ga nesreća koju je doživio neće spriječiti da se ponovno vrati u ocean kada bude spreman.

 

Tagovi

Izdvajamo