SNIMKA IZ PORTUGALA

SNIMLJEN STRAVIČAN TRENUTAK KADA SE GOLEMI VAL SRUČIO NA SURFERA I SLOMIO MU KRALJEŠNICU 'Uvjeti su bili savršeni, a onda sam osjetio nesnosnu bol'

 
 Screenshot

Britanski surfer Andrew Cotton (36) slomio je kralježnicu nakon što se na njega sručio 15 metara velik val na obali Portugala.

Cotton koji drži svjetski rekord u surfanju na najvećem valu ikad, spašen je iz vode i imobiliziran na nosilima prije nego je odveden u lokalnu bolnicu u gradu Nazare.

Video snimka prikazuje ga kako jaše na valovima kao i trenutak kada ga je golemi val poklopio i prisilio ga da skoči s daske.

- Skočio sam s daske, a rijetko to radim. Taj tren pomislio sam samo da se moram izvući iz ovog. A onda je uslijedila nesnosna bol - kazao je Cotton koji sa slomljenim kralješkom leži u bolnici, a onda opisao kako su uvjeti za surfanje bili odlični i valovi veliki.

- No Nazare zna biti vrlo nepredvidljiv. Previše sam ušao u val i pomeo me. Dobro znam kako pasti i puno puta prije me pomeo val no ovakav osjećaj bestežinskog stanja dok sam letio kroz zrak nisam nikad prije doživio - kazao je Cotton i opisao da osjećaj kada je udario o površinu bio kao da ga je lupio automobil.

- Ovo je prva slomljena kost u mom životu, a mogao sam proći puno gore.

Andrew Cotton trenutno je usredotočen na oporavak i rehabilitaciju i tvrdi kako ga nesreća koju je doživio neće spriječiti da se ponovno vrati u ocean kada bude spreman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:18