URNEBESNA SNIMKA

SRBIN FERRARIJEM VOZIO BADNJAK 'Vidio sam susjede katolike kako božićne jelke voze u svojim autima pa sam im odlučio pokazati kako mi to radimo'

 
 Facebook

Odlazak po badnjak u šumu je stari srpski običaj, ali način na koji je to učinio jedan Prokupčanin koji živi i radi u Švicarskoj, izazvao je dosta pažnje na društvenim mrežama.

Ljubiša Marunović (53) rodom iz Prokuplja, postao je prava atrakcija nakon što se na društvenim mrežama pojavila snimka u kojem se vidi kako u luksuznom Ferrariju prevozi badnjak od šume do kuće.

U razgovoru za Blic, on je otkrio da je na ideju došao nakon što je vidio susjede kako u svojim automobilima donose borove za katolički Božić.

- Vidio sam kako oni stavljaju borove u svoje automobile za katolički Božić i odlučio sam ove godine i ja otići po badnjak Ferrarijem. Prije njega sam također vozio luksuzne automobile, ali nikada ranije nisam učinio ovako nešto - rekao je Ljubiša, inače vlasnik tvrtke koja se bavi prodajom felgi i guma za luksuzne automobile.

- Naravno, prije nego što sam stavio drvo u automobil, sve smo lijepo zaštitili da ne dođe do oštećenja. Kada je video postao viralan na mrežama, počeli su mi se javljati rodbina i prijatelji, sve ih je interesiralo jesam li stavio nešto na sjedalo, izgleda da su brinuli više od mene što će biti sa automobilom - kaže Ljubiša kroz smijeh, dodajući da vodi računa o tome da Božić uvijek proslavi tradicionalno, kao i da mu je društvo tijekom vožnje pravila njegova kći Anja.

Na pitanje kako su reagirali njegovi susjedi Švicarci, tj. je li im bilo čudno što na taj način donosi badnjak u svoj dom, Ljubiša odgovara: - Kada su me vidjeli, bilo im je na prvi pogled čudno, ali sam im poslije objasnio da je za nas badnjak isto što i njima bor. Poslije im je cijela ta priča postala simpatična.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:32