ČUDESNA TEORIJA

SVI PREDSJEDNIKOVI MALI ZELENI Je li Reagan stvarno molio Gorbačova za pomoć u borbi protiv vanzemaljaca?

Bivši američki predsjednik Ronald Reagan tražio je Mihaila Gorbačova da Rusija pomogne SAD-u pri borbi s 'vanzemaljcima'. Predsjednik i bivši glumac improvizirao je tijekom mirovnog susreta u Ženevi u 80-ima te zatražio sovjetskog vođu da ga podupre u slučaju invazije izvan zemljskog života.

Reagan je ponovio upozorenje kada je pričao s grupom studenata, no njegovu naredni govori su pregledati, a svaka spomen vanzemaljaca je maknuta. Ovo upozorenje bivšeg predsjednika otkriveno je u knjizi o NLO-ima doktora Davida Clarkea, koja istražuje do koje mjere su Amerikanci vjerovali u priče o vanzemaljcima.

Zašto je Reagan sumnjao u mogući napad iz svemira?

Vjeruje se da je predsjednik bio revni ljubitelj znanstvene fantastike dok je radio u Hollywoodu kao glumac u B filmovima te da je bio ovisan o filmovima kao što su 'Dan kada je zemlja stala' i 'Bliski susreti treće vrste'.

Reagan je jednom prilikom priznao da mu je najdraža priča 'vanzemaljska invazija koja natjera Zemljane da zanemare nacionalističke zavade te da se udruže i bore protiv svemirskog neprijatelja zajedno'.

Njegov ljubav prema filmovima išla je toliko daleko da je organizirao privatno prikazivanje Spielbergovog filma 'Bliski susreti treće vrste' u Bijeloj Kući 1982. za suce, astronaute i druge uglednike.

Najdalje je otišao kada je svoju želju da se Zemljani zajedno bore protiv vanzemaljaca spomenuo svojetskom vođi. Gorbačov je tom molbom bio opravdano zatečen te je samo ljubazno promijenio temu razgovora.

Budući da je Reagan pokazivao sve veću zabrinutost zbog mogućnosti vanzemljaskog, zamjenik savjetnika za nacionalnu sigurnost je nakon incidenta s Gorbačovim počeo češljati predsjednikove govore i kako bi uklonio sličan sadržaj.

Reaganova fascinacija sa vanzemaljcima ne može se smatrati nečim bizarnim kada se priča o Amerikancima, jer prema jednom Gallupovom istraživanju njih čak 57 posto vjeruje da su NLO-i stvarni, za razliku od samo 27 posto Britanaca koji vjerujuru u takvu mogućnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:30