OŠTROUMNI

'TEORIJE ZAVJERE' NA DRUŠTVENIM MREŽAMA NAKON PRESUDE MAMIĆU 'Očekujem objašnjenje o umiješanosti ovih šestica... Šteta što nije 12.12.'

 
Zdravko Mamić
 Duje Klarić / HANZA MEDIA

Bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar u srijedu su nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivima za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz NK Dinama i nanošenje štete državnom proračunu u iznosu od 12,2 milijuna kuna te ih je sud osudio na zatvorske kazne.

Zdravko Mamić osuđen je na šest i pol godina, Pernar na četiri godine i dva mjeseca, Zoran Mamić na četiri godine i 11 mjeseci, a Vrbanović na tri godine. Uz sve to, osuđenici moraju vratiti i protupravno stečenu imovinsku korist, a nitko od četvorice okrivljenika nije se pojavio na objavi presude.

Oštroumnim korisnicima društvenih mreža nije promakla činjenica da je 6. lipnja Mamić nepravomoćno osuđen na šest godina i šest mjeseci zatvora. "Danas očekujem javni "spektakl" u kojem objašnjava kako je jučer u Međugorju dobio dojavu da će sotona sa šesticom umiješati prste", napisao je na Twitteru korisnik @nov_u_tom_strip. "6.6. je Zdravko Mamić osuđen na 6 godina i 6 mjeseci zatvora. Šteta što nije 12.12", napisao je Twitteru korisnik Sebastjan Artič.

Drugi su se pak našalili na račun toga što Gospa iz Međugorja naočigled ni u ovom slučaju nije pomogla osobi koja joj se obratila. "Nogomet, rukomet... ne kužim ja to", napisao je na Twitteru komičar Pedja Bajović. "Zdravko Mamić OSUĐEN na život u Međugorju!!!!!!", napisala je korisnica @tosamirekla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:28