UPOZORILA OSTALE

TINEJDŽERICA GOTOVO OSLIJEPILA ZBOG ALERGIJSKE REAKCIJE NA ŠMINKU Djevojka je svoje iskustvo i fotografije podijelila na Facebooku uz molbu...

 Facebook

Tinejdžerka iz Victorije doživjela je tešku alergijsku reakciju na šminku zbog čega samo pukom srećom nije izgubila vid. Djevojka je svoje iskustvo i fotografije podijelila na Facebooku uz molbu da se uvijek naprave testovi prije nanošenja kozmetike.

16-godišnja Tylah Durie imala je teške kemijske opekline i jake otekline oko očiju nakon što je našminkala obrve i trepavice šminkom proizvođača 1000 Hour, pišu britanski mediji. Samo nekoliko minuta nakon što je nanijela boju, učenica obrtničke škole kozmetičkog smjera, osjetila je svrab. Lice joj je ubrzo nateklo, a iz očiju su joj tekle suze i gnoj. Koža oko obrva se zacrvenjela, a trepavice su joj počele ispadati.

‘Probudila sam se gotovo slijepa, oči su mi natekle poput balona, plakala sam i vrištala od bolova. Imala sam osjećaj da mi je netko bacio pijesak u oči i da ga ne mogu izvaditi. Boljelo me kao da mi je netko prolazio žiletima. Oči su mi bile gotovo posve zatvorene od otekline, vidjela sam skroz malo i neprestano mi je curio gnoj’, opisala je Tylah.

Roditelji su je odmah odveli u bolnicu gdje su joj dijagnosticirali alergijsku reakciju na PPD (p-fenilendiamin), organski pripravak koji se može naći u gotovo svim trajnim bojama za kosu, te cijelom nizu drugih kozmetičkih proizvoda.

No, Tylah prije upotrebe nije obavila test na koži zbog čega je podijelila fotografije na Facebooku, a liječnici su joj rekli da je sretna što nije oslijepila.

Jodie Phillips, glasnogovornica proizvođača 1,000 Hour, rekla je da na uputama jasno piše da se mora obaviti test prije upotrebe i pričekati 48 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:34