LARYSA SWITLYK

TV VODITELJICA IZAZVALA ZGRAŽANJE I BIJES U ŠKOTSKOJ Strastvena lovkinja pozirala s lešinama divljih ovaca, Twitter gori zbog njezinih fotografija

 
 Twitter

Fotografije američke TV voditeljice Laryse Switlyk, na kojima pozira s lešinama divljih ovaca u Škotskoj, naišla je na oštru osudu škotskog zastupnika Mikea Russella.

Russell je na društvenim mrežama komentirao fotografije atraktivne Amerikanke koja je kao svoju destinaciju za lov i snimanje emisije odabrala škotski otok Islay.

Voditeljica emisije Larysa Unleashed sebe naziva strastvenim lovcem, a zastupnik u škotskom parlamentu izrazio je zgražanje fotografijama.

Za BBC je izjavio kako je odmah kontaktirao škotsku državnu tajnicu za zaštitu okoliša da odmah zaustavi lov na ovce na tom otoku. Pojedine turističke agencije nude aranžmane koji uključuju mogućnost lova na divlje ovce na Islayu i drugim dijelovima Velike Britanije. Lov divljih ovaca na privatnim posjedima je ilegalan u Velikoj Britaniji.

Larysa Switlyk je na društvenim mrežama između ostalog objavila fotografije sebe u maskirnoj uniformi, kako leži na brežuljku i u ruci drži snajpersku pušku. Na dvije fotografije pozira sa lešom ovce, a na drugoj s ubijenim ovnom.

- Prekrasna divlja ovca na otoku Islay u Škotskoj, baš zabavan lov, napisala je uz jednu fotografiju.

- Žive na rubu litica i znaju se dobro skrivati. Dva smo dana tragali za njima i konačno naišli na ovu skupinu. Skinula sam ga savršenim hicem s udaljenosti od 180 metara, napisala je.

Na jednoj od fotografija pozira pokraj mrtvog crvenog jelena.

- Fotografije su užasne. Očito je da je odstrjel jelena potreban na otoku zbog manjka kontrole nad brojem jelena, ali vidjeti ljude u maskirnim uniformama sa snajperskim puškama kako slave ubijanje ovaca, a kamoli ovnova, naprosto je neprihvatljivo, komentirao je Russell.

- Velika većina ljudi ne žele da se ovakve stvari događaju u njihovoj zemlji, u tijeku je svojevrstan protest zbog ovoga, o problemu je upoznata i ministrica zaštite okoliša jer mislim da je ovo nepoželjno i neugodno, komentirao je za BBC.

Mike Russell pritom ističe kako nije siguran da se može učiniti nešto da se zaustavi lov na ovce, ali smatra da je njegova dužnost da istakne tu problematiku.

- To nije Škotska 21. stoljeća, to nije Islay 21. stoljeća, poručio je.

Larysa Switlyk se još nije oglasila o ovom slučaju, a na Twitteru je krenula lavina negativnih reakcija zbog fotografija američke voditeljice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:42