KRIVA PISTA

U AVION UPALA VOJSKA S PSIMA Pilot zabunom sletio na vojni aerodrom: 'Dragi putnici, desi se'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.07.2016. u 15:56

Pixabay

Avion Delta Airlinesa sa 130 putnika zabunom je sletio na krivi aerodrom u Južnoj Dakoti u četvrtak navečer, rekao je glasnogovornik te aviokompanije, piše Guardian.

Deltin Airbus A320 poletio je iz Minneapolisa i sletio u zračnu bazu Ellsworth u 8:42 po lokalnom vremenu iako je bilo predviđeno da sleti u obližnju zračnu luku u Rapid Cityju udaljeno oko 16 kilometara. Oba mjesta imaju uzletno-sletne piste okrenute gotovo identično – sjeverozapad na jugoistok – pa je vjerojatno zbog toga došlo do zabune.

Jedan od putnika poslije je rekao da su nakon slijetanja morali čekati oko 2,5 sata nakon čega su u avion ušli naoružani vojnici s psima. Iz Ellswortha su rekli kako je to dio standardne procedure koju moraju slijediti u slučaju ovakvih ili sličnih događaja.

Ovo inače nije prvi put da su piloti zamijenili ova dva aerodroma. Dogodilo se to već 2004. i 2008. godine. Što se ovog posljednjeg slučaja tiče, Delta se putnicima ispričala te najavila punu istragu slučaja.

Slijetanje aviona na krive aerodrome uopće nije rijetkost. Naime, od ranih 90-ih na području Sjedinjenih država krivo je sletjelo čak 150 aviona.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr
Tagovi

Izdvajamo