PRIRODNA SMRT

U Sea Lifeu je danas dan žalosti, zastave su na pola koplja... Uginula je najslavnija hobotnica svijeta Paul!

 Reuters

OBERHAUSEN - Hobotnica Paul, koja se proslavila točnim prognoziranjem ishoda utakmica na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoj Africi, uginula je u akvariju u Oberhausenu.

Vodstvo Marine Life Centra u Oberhausenu izrazilo je žaljenje što ih je napustila "najpoznatija hobotnica na svijetu" poručivši svim obožavateljima kako je Paul "uginuo prirodnom smrću".

Ariane Vieregge, glasnogovornica Sea Life akvarija, Paulovog doma u Oberhausenu, u utorak je izjavila da joj se još dan ranije, kada ga je obišla, činilo kako je s Paulom sve u redu, no da je u danas ujutro u nađen u beživotnom stanju. Dodala je i kako je sasvim prirodno da hobotnice ugibaju u toj dobi. U Sea Lifeu je danas dan žalosti. Zastave su spuštene na pola koplja, a zaposlenici hodaju s crnim florom i upisuju se u knjigu žalosti.

Ovaj mekušac je tijekom mundijala u Južnoj Africi točno predvidio pobjednike osam utakmica.

Paul je prvo pogodio da će njemačka momčad u skupini pobijediti Australiju i Ganu, te izgubiti od Srbije. Potom je točno predvidio da će Klose i društvo trijumfirati u osmini finala protiv Engleske te u četvrtfinalu protiv Argentine.

Na veliku žalost Nijemaca, Paul je bio točan i u prognozi da će Španjolska u polufinalu biti bolja od "elfa", a potom i da će Španjolci u finalu pobijediti Nizozemsku, te Njemačka u susretu za broncu Urugvaja.

Pobjednike je birao tako što je u akvarij dobio dvije identične posude s hranom okićene zastavama sudionica utakmice. Iz koje posude je uzeo hranu, ta bi reprezentacija slavila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:23