U ZATVORU ĆE PROVESTI 150 DANA

U ZATVOR IDE MUŠKARAC KOJI JE NA SVOM RADNOM MJESTU ZAŠTOPAVAO ŽENSKE TOALETE Svoje postupke pokušao je objasniti 'porivom da radi čudne stvari'

 Profimedia, Alamy

Patrick D. Beeman, 26-godišnji stanovnik američke savezne države Wisconsin, u ponedjeljak je osuđen na tri godine uvjetno jer je zaštopavao ženske toalete na svom radnom mjestu u parku Deland u gradu Sheboyganu, piše USA Today.

Beemanova originalna optužnica za nanošenje štete imovini sadržavala je 12 točaka, međutim sedam ih je odbačeno ranije u lipnju. U sklopu uvjetne kazne, Beeman će u zatvoru provesti 150 dana, morat će platiti 5.500 američkih dolara kako bi nadoknadio počinjenu štetu, neće smjeti posjedovati i konzumirati alkohol i drogu, a morat će odraditi i 100 sati dobrotvornog rada. Državni odvjetnik predložio je zatvorsku kaznu od 30 dana, međutim sudac Kent Hoffmann povećao je kaznu jer je smatrao da Beemana treba snažnije kazniti.

Beeman će moći sudjelovati u programu Huber, što će mu dopustiti da zadrži svoj trenutno posao, ali će se svakog dana na kraju radnog vremena morati vratiti u zatvor.

Beeman se u ponedjeljak tijekom izricanja kazne ispričao za počinjenu štetu i stres koji je uzrokovao drugim osobama. "Moram ispraviti stvari i svakog se dana moliti za oprost", rekao je.

Prema kaznenoj prijavi podnesenoj protiv Beemana, djelatnici policije prošlog su ožujka utvrdili da je ženski toalet Mjesnog centra Deland začepljen s plastičnom bocom, što je uzrokovalo poplavu toaleta. Policajci su večer prije bili provjerili sve toalete i nisu uočili nikakvu štetu. Policajci su potom revidirali 10 sličnih incidenata začepljivanja koji su se dogodili nakon travnja 2017. godine i utvrdili su da je svaki incident prouzročio štetu u vrijednosti od 200 američkih dolara (1.308 kuna).

Policija je uspjela identificirati Beemana kao krivca za počinjenu štetu nakon što je popričala s voditeljem agencije za privremeno zapošljavanje za koju je Beeman radio. Voditelj agencije rekao je policiji da je Beeman oštetio toalete u tvrtki gdje je nekoć bio zaposlen. Voditelj je potom rekao da su se slični incidenti ponovili i u drugim tvrtkama u kojima je Beeman radio.

Prema kaznenoj prijavi protiv Beemana, on je rekao da ga ponekad obuzme poriv da napravi čudne stvari, kao što je stavljanje plastičnih boca u toalete kako bi ih zaštopao. Beeman je rekao da je prestao s time kada je čuo da ga policija istražuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:40