BIZARNI INCIDENT

UŽAS U SVETOM IVANU ŽABNOM Na ulazna vrata frizerskog salona objesili joj crnu mačku! Šokirana vlasnica: 'Znam o čemu se radi…'

 
 Podravski.hr

Vlasnica frizerskog salona Marina Koščević šokirala se jutros prizorom na ulaznim vratima njezina salona u Svetom Ivanu Žabnu kod Križevaca. Na njima je visila obješena crna mačka!, prenosi Podravski.hr.

Mačku je jutros oko 7 sati vidio slučajni prolaznik, a kad je Marina stigla u salon, tamo je već bila policija koja je obavljala očevid.

– Kod mene se šiša župnik iz Cirkvene, velečasni Novak, pa pretpostavljam da je to nastavak rata protiv njega. Već su mu nedavno vješali mrtve ptice po ogradi župnog dvora. Ne bojim se, ali to stvarno nije ugodna situacija – ispričala nam je danas vlasnica frizerskog salona.

Policija intenzivno traga za monstrumom koji je objesio crknutu mačku, a još traje i istraga o osobama koje su župniku ljetos povješale mrtve ptice. Vrana i sova obješene su na stablo uz ogradu župnog dvora, a na njima je flurescentnom zelenom bojom ispisano “pop”, što je pogrdni naziv za svećenika.

I mačka je, kako se čini, samo nastavak pobune dijela nezadovoljnih župljana u Cirkveni protiv velečasnog Ivana Novaka, koja traje već mjesecima. Dio nezadovoljnih vjernika vlč. Novaku zamjera navodnu rastrošnost. Primjerice, oni tvrde kako je 2011. godine, kad je preuzeo župu, od prethodnika u blagajni naslijedio oko 170.000 kuna te da je taj novac potrošio na tko zna što. S druge strane, župnik je objašnjavao kako je taj novac upotrijebljen za ormare, pisaći stol te kućne uređaje u župnome dvoru i drugo.

Župa se razdvojila na one koji su protiv vlč. Novaka i na one koji ga podržavaju. No, Bjelovarsko-križevačka biskupija stala je iza svojega svećenika te potvrdila kako u njegovu postupanju dosad nije bilo ništa sporno.

Podravski.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:50