UPORAN MALAC

VIDEO: 'ISPLIVAO JE IZ RUPE I UGRIZAO ME!' Pogledajte muke iskusnog ronioca nasred pučine, ljubitelji životinja bijesni

 
 Screenshot / YouTube

Ronioc Ervin McCarty imao je blizak susret s malim primjerkom morskog psa dadilje (Ginglymostoma cirratum) kad ga je životinja ugrizla za trbuh i ni pod kojim uvjetima nije htjela pustiti.

McCarty je bio na moru kod Florida Keysa s grupom ronioca, ranije ovaj mjesec prije nego što je uragan Irma poharao obalu. Spustili su se na dno kako bi na pušku ulovili i istjerali životinje koje su se zavukle u rupe.

‘Čim sam se spustio, morski je pas isplivao iz jedne rupe i ugrizao me. Nikako nije htio popustiti ugriz pa sam ga morao držati objema rukama čvrsto da mi ne bi rasporio želudac. Izronio sam jedva jer me on neprestano povlačio na dno, a onda sam jedva doplivao do broda jer sam istovremeno njega držao. Bila je to borba i prilično me izmorila. Na koncu sam se uspeo na brod, a na videu se može vidjeti ostalo’, rekao je McCarty.

Morski pas se toliko čvrsto držao za njegov trbuh da se ostatak ekipe nije dosjetio ničeg drugog nego da ga uklone nožem, prenosi Grind TV. Međutim, čak i nakon što su nekoliko puta zarezali morskog psa, ovaj nije popuštao. Mnogi u komentarima pod snimkom negoduju što su pritom ozlijedili životinju koja inače boravi u toplim vodama i na nekim se mjestima smatra ugroženom. Sugerirali su da su uklanjanje mogli obaviti i puno brže i bezbolnije, a ne mučiti životinju i gledati je kako polagano ugiba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:44