JEDVA IH SPASILI

VIDEO: NAJDULJIH SAT VREMENA U ŽIVOTU DVOJICE ČISTAČA PROZORA Njihali su se na 52. katu nebodera na podivljaloj platformi koja je razbijala prozore

 
 Screenshot / YouTube

Dvojica perača prozora spašeni su nakon što su se sat vremena njihali na metalnoj platformi na vrhu zgrade visoke 52 kata u Oklahomi. Dramatične prizore snimali su i prolaznici i televizijske ekipe dok se platforma s prestravljenim radnicima klatila na sve strane, udarala prozore i zidove.

Kran s platformom nalazio se na vrhu tornja Devon, a uzrok nesreće navodno je jak vjetar zbog kojeg je došlo do kvara i platforma se počela njihati bez kontrole. Radnici su se grčevito držali za rubove, no krupniji kadrovi pokazuju da je tragedija jedva izbjegnuta.

Vatrogasci su zatvorili ulicu zbog sigurnosti prolaznika, a spašavanje je bilo otežano jer je trebalo prvo nekako umiriti podivljalu platformu koja je pritom razbila nekoliko prozora. Tek nakon što su radnici na platformi dohvatili uže koje su im dobacili vatrogasci, uspjeli su primiriti njihanje.

Radnici su prebačeni u bolnicu, no srećom prošli su bez ozljeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:12