BIZARNA 'KRAĐA'

VIDEO: NEVJEROJATAN PRIZOR S PLAŽE 'Hej, kamo ti ideš s tim!? Ako si takav frajer, ukradi morskog psa!'

 
 Screeshot / YouTube

Kineske vlasti tragaju za muškarcem kojeg su nedavno snimili kako s jedne plaže u gradu Guangdongu odlazi s delfinom prebačenim preko ramena. Svjedoci tvrde da je muškarac tako odnio delfina u svoj automobil i odvezao se, piše BBC.

Snimka bizarnog postupka navodno turista na toj lokaciji proširila se prvo kineskim društvenim mrežama i uznemirila brojne građane obzirom da se radi o zaštićenoj vrsti. Usto, svjedoci su za portal Btime rekli da se životinja nasukala na plažu na otoku Hailing i činilo se kao da umire.

Lokalne su vlasti izjavile da muškarca čeka kaznena prijava kad ga pronađu, a istraga još uvijek traje. ‘Delfini su u Kini zaštićena vrsta i muškarac će biti kažnjen ako ga nađemo’, napisala je policija na Weibu, kineskoj inačici Facebooka.

Snimku incidenta, koji se dogodio 1. svibnja, objavio je portal Btime na kineskom servisu Miaopai gdje ju je pogledalo više od šest milijuna ljudi.

‘Svjedoci kažu da su na obali vidjeli delfina koji je bio u lošem stanju ili na rubu smrti. Turist ga je uhvatio i prebacio preko ramena. Nakon toga se odvezao s automobilom, očito s delfinom’, rekao je lokalni ribar.

Korisnici društvenih mreža koji su vidjeli snimku, bili su prilično bijesni. ‘Uopće ne znam koja bi kazna bila dovoljna za nekoga tko to može napraviti’, napisao je jedan, a drugi dodao: ‘Kamo on, dovraga, ide s tim delfinom? Ako si takav frajer, što ne ukradeš morskog psa iz mora pa da vidimo što će se dogoditi. Ostavi delfine na miru!’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:41